Vágólapra másolva!

Majdnem igazi bunyóst vert a valóságshow-győztes

A vártnál nehezebben, egy padlózást túlélve védte meg az IBF cirkálósúlyú világbajnoki címét Yoan Pablo Hernández. A 27 éves kubai a bokszvalóságshow-győztes Troy Rosst győzte le.

Két fordított alapállású bunyós meccselt szombat késő este Bambergben az IBF cirkálósúlyú övéért.

A címvédő Hernández kezdett jobban, azonban a The Contender című bokszvalóságshow negyedik szériáját megnyerő kanadai kihívó alaposan meglepte, padlót is fogott a kubai az ötödik menetben. A világbajnok váratlan megingását a 37 éves Ross nem tudta kihasználni, a fogásba menekülő, többször is szándékosan kiforduló Hernández túlélte a kritikus perceket.

A kemény ütésváltásokkal tarkított menetek után némileg visszavett mindkét öklöző, ami, ahogy utólag kiderült, Hernández malmára hajtotta a vizet, aki végül szoros, de egyhangú pontozásos (114-113, 115-112, 116-112) győzelmet aratott.

Hernándezre rászámolnak:


Hernández pontozásos győzelme:

Ugyanezen a Sauerland-gálán csapott össze egymással immár másodszor a német Dominik Britsch és a spanyol Roberto Santos. A középsúlyú Európai Uniós-bajnoki címért kiírt találkozó a nyolcadik menetben Santos TKO győzelmével ért véget az után, hogy az első, februári meccsük döntetlen lett.

www.profiboksz.hu