Vágólapra másolva!
Újabb fejlemények láttak napvilágot Oscar Pistorius gyilkossági ügyében, eszerint a hatszoros paralimpiai bajnok szájból szájba lélégzéssel próbálta életben tartani lelőtt barátnőjét, Reeva Steenkampot, akit a vécén ülve érhetett a négy lövés.

Steenkamp még lélegzett, amikor a biztonsági őrök és a szomszédok a lövéseket hallva megérkeztek Pistorius házába, és azt látták, hogy a futó a lépcsőn vitte le karjaiban barátnőjét, ez lehet az oka annak, hogy nem a fürdőszobában találták meg a rendőrök a holttestet.

Pistorius szájból szájba lélegeztetéssel próbálta megmenteni Steenkamp életét, majd nem sokkal később megérkeztek a mentők, de a modell belehalt a Pistorius által leadott négy lövés - a fejébe, a mellkasába, a medencéjébe és a karjába fúródtak a golyók - okozta sérülésekbe.

A padlón vértócsák voltak mindenfelé, amerre Pistorius vitte a nőt, a rendőrök pedig véres törülközőket talált a földön, amikor megérkeztek a házba. A törvényszéki orvosszakértők még mindig a házban dolgoznak, és leszerelték a fürdőszoba ajtaját, amin keresztül Pistorius lelőtte barátnőjét. A Beeld nevű dél-afrikai újság úgy tudja, Steenkamp a vécén ült, amikor a lövések érték, de a rendőrség ezt nem erősítette meg, igaz, nem is cáfolta.

Pistorius azzal védekezett, hogy betörőnek hitte a nőt, de pénteken a bíróságon már előre kitervelt gyilkossággal gyanúsították meg, amire a futó zokogni és remegni kezdett, ügyvéde szerint traumatikus sokkot kapott, emiatt keddre halasztották a tárgyalást. A tárgyalásig a hatszoros paralimpiai bajnok a pretoriai börtönben marad, ahol pszichológus vizsgálja az elmeállapotát.

Közben az egyik dél-afrikai tévécsatornát Steenkamp halála sem tartja vissza attól, hogy műsorra tűzzék azt a valóságshow-t, amelyet Jamaicán vettek fel korábban, és amelyben a modell más hírességgekkel vesz részt különféle kalandokban, hogy megnyerje a fődíjat.