Vágólapra másolva!
Az olimpia már rég nem a részvételről szól, ahogy azt Pierre de Coubertin anno megfogalmazta, éppen ezért jó látni, hogy vannak még, akiknek fontos az olimpiai eszme. Az orosz sífutó, Anton Gafarov a Szocsiban zajló játékok egyik hőse lett, de ebben a kanadai csapat amerikai edzőjének, Justin Wadsworthnek is megvolt a szerepe.

Gafarov a sífutók sprintversenyének elődöntőjében rövid idő alatt kétszer is elesett, majd még nehezebb helyzetbe került, mert eltört a léce. Wadsworth, akinek a versenyzője már korábban kiesett, de ott maradt az elődöntőkre, hogy megnézze a versenyt, azt látta, hogy senki nem segít a szenvedő Gafarovnak, így akcióba lendült.

Odafutott az oroszhoz a versenyzőjének szánt tartalék lécekkel, és kicserélte a töröttet. Gafarov egy biccentéssel köszönte meg a gesztust, majd végül majdnem háromperces hátránnyal a többiek után ért célba, a közönség nagy ujjongása közepette.

"Olyan volt őt törött léccel látni, mint amikor egy állat csapdába szorul. Ilyenkor az ember nem teheti meg, hogy csak ül a helyén, és nem tesz semmit. Azt akartam, hogy átélje azt a méltóságteljes érzést, amit azt okoz, ha elérsz a célig" - nyilatkozta utólag Wadsworth, aki korábban maga is szerepelt három olimpián, és akit a közösségi oldalakon rentegen méltattak a segítségnyújtása után.