Nadal kihagyhatja a US Opent

Rafael Nadal, tenisz
UNITED KINGDOM, Wimbledon : Spain's Rafael Nadal celebrates winning the second set against Australia's Nick Kyrgios during their men's singles fourth round match on day eight of the 2014 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 1, 2014. AFP PHOTO / CARL COURT - RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Komoly visszaesés várhat Rafal Nadalra a férfi teniszezők rangsorában, a spanyol játékos ugyanis nem tudja megvédeni világranglista-pontjait a következő versenyeken.

A spanyol játékos tavaly zsinórban három tornát is megnyert, Montrealban a kanadai Milos Raonicot, Cincinnatiban az amerikai John Isnert, míg a US Openen a szerb Novak Djokovicsot győzte le. Idén azonban előbbi két viadalt biztosan ki kell hagynia, és erősen kérdéses, hogy felépül-e az idei utolsó Grand Slam-tornára, az amerikai nyílt teniszbajnokságra.

A világ jelenlegi második legjobb játékosa kéztőalagút-szindrómában szenved.

Rafael Nadal sérült Forrás: AFP/Carl Court

"A játékos a mallorcai edzések során folyamatos fájdalomról panaszkodott, így elvégeztünk néhány klinikai vizsgálatot. Az orvosok megállapították, mi a baj, a gyógyuláshoz legalább két-három hétig gipszet kell viselnie a teniszezőnek. Ezt követően egy újabb MRI-vizsgálat dönt majd arról, visszatérhet-e a versenyzéshez, és ott lehet-e az eredetileg tervezett US Openen" - áll a Nadal orvosi teamje által kiadott közleményben.