Vágólapra másolva!

A saját bunyósa győzelme ellen tiltakozik

Alaposan elverték a dél-afrikai Mullert, mégis ő örülhetett. Pedig még a promótere is elismerte, hogy "ezt a meccset semmilyen felfogásban sem nyerhette meg".

Szombaton, Dél-Afrikában a helyi Johnny Muller ellen lépett szorítóba a cirkálósúlyú Mateusz Masternak.

A lengyel bunyós meglehetõsen nagy verést osztott ki Mullernek, aki az ötödik, és hetedik menetben is megjárta a padlót, sõt egyszer számolni is kellett volna rá, azonban a bíró ezt az esetet csúszásként értelmezte - közölte a Profiboksz.hu.

A mérkõzést végül 95-93 arányban Muller nyerte, amit Masternak meglehetõsen felháborodva vett tudomásul. Ezen nyilván senki nem csodálkozik, azon viszont annál inkább, hogy Muller promótere, Rodney Berman is kifakadt a saját bunyósa gyõzelme miatt: "Muller nagyon kemény meccset csinált, és bizonyította, hogy a világ élvonalában a helye. De ezt a meccset semmilyen felfogás szerint sem nyerhette meg. A döntést minden normális ember keserű szájízzel fogadta, mivel ezzel is csak azt a véleményt támasztották alá, mely szerint Dél-Afrikában más országból érkezõ ökölvívó nem nyerhet."

Az erős igazságérzettel megáldott promóter aztán még tovább ment: "Hivatalos tiltakozást fogok benyújtani az ítélet ellen, azt nem tudom, a végeredményt meg tudják-e változtatni, de ezeket az embereket, akiket pontozni küldtek a meccsre, nem szabad többé ringközelbe engedni."