Vágólapra másolva!
A hétszeres győztes Roger Federer pályafutása során tízedik alkalommal jutott a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon a legjobb négy közé.

A 17-szeres Grand Slam-győztes svájci játékos a szerdai negyeddöntőben a francia Gilles Simont győzte le rendkívül magabiztosan, több esőszünettel is megszakítva, három játszmában.

A második helyen kiemelt bázeli klasszisnak egy nem mindennapi sorozata szakadt meg, ugyanis

sorozatban 116 adogató játékot követően bukta el saját szerváját,

legutóbb június 15-én a hallei torna nyitófordulójában Philipp Kohlschreiber brékelte őt.

Federer ellenfele a negyeddöntőben a hazai közönségkedvenc Andy Murray lesz: a 2013-ban bajnok brit játékos a kanadai Vasek Pospisilt búcsúztatta szintén három játszmában. Kettejük egymás elleni összesített párharcában Federer vezet 12-11-re, Murray legutóbb a 2013-as Australian Openen győzött, azóta háromszor kikapott.

Djokovic is elődöntős, Wawrinka kiesett

A világelső Novak Djokovic szintén továbbjutott. Az első helyen kiemelt szerb játékos a kilencedikként rangsorolt horvát Marin Cilicet búcsúztatta három játszmában 1 óra 49 perc alatt. Djokovic nem vághat vissza a Roland Garros döntőjében elszenvedett vereségért Stan Wawrinkának, ugyanis a francia nyílt teniszbajnokság svájci győztese meglepetésre öt szettben alulmaradt a 21. helyen kiemelt francia Richard Gasquet-vel szemben.

férfiak, negyeddöntő:
Federer (svájci, 2.)-Simon (francia, 12.) 6:3, 7:5, 6:2
Murray (brit, 3.)-Pospisil (kanadai) 6:4, 7:5, 6:4
Djokovic (szerb, 1.)-Cilic (horvát, 9.) 6:4, 6:4, 6:4
Gasquet (francia, 21.)-Wawrinka (svájci, 4.) 6:4, 4:6, 3:6, 6:4, 11:9