Vágólapra másolva!
Egy kétszeres világbajnok és egyszeres olimpiai ezüstérmes sífutóhoz méltatlan hibát vétett Heidi Wang, a norvégok világklasszisa, aki a hét végi, kuusamói 10 km-es versenyen elszámolta a köröket és 7,5 km-nél nyitott óriási hajrát. Bezuhant a célba, majd a földről feltápászkodva meglepetten látta, hogy teljesen egyedül van, és mezőny elszáguldott mellette. Végül a 9. lett.

Hihetetlen hibát vétett Heidi Wang a norvégok világbajnok sífutónője, aki a hét végi, kuusamói 10 km-es versenyen elszámolta a köröket, és négy helyett csak hármat teljesítve hajrázott óriásit.

Az látható volt, hogy a nagy fölénnyel vezető honfitárs, Therese Johaug utolérhetetlen – az olimpiai bajnok az előző két versenyen óriási előnyt szedett össze erre az üldözéses viadalra -, de Wang úgy érezte, a második hely meg lehet.

A hajrá kiváló is volt, pechjére alaposan elszámolta magát és nem 10, hanem 7,5 km után zuhant teljesen elfáradva a célba. Majd amikor felpillantott, azt látta, sehol senki, hiszen a többiek folytatták a versenyt.

Heidi Weng sokáig nem értette, mi is történt Forrás: Langrenn.com

Weng végül a mezőny után eredt, de 1:27 másodperccel lemaradva csak a 9. helyen végzett, ezzel rengeteg Világkupa-pontot veszített.

A második hely 160 Vk-pontot ért volna, így viszont csak 58 ponttal gazdagodott. Három verseny után az összetettben Johaug 313 ponttal áll az élen a svéd Stina Nilsson (280) és a norvég Ingvild Flugstad Östberg (237) előtt, Weng 152 ponttal csupán a hetedik.

"Próbáltam megvigasztalni Heidit, hiszen tudjuk, hogy jó formában van. Szombaton Lillehammerben találkozunk, mondtam neki, mutassa meg ott, mire képes" - nyilatkozta a svédek olimpiai bajnoka, Ida Ingemarsdotter.

"Megértem Heidi kétségbeesését, egy ilyen hiba nem olyan szórakoztató" - mondta Johaug.

ezért úgy gondolom, a túlnyomó többség közel sem biztos abban, hogy hány kör van még hátra. Sajnálom, hogy ez megtörtént, de ha egyszer átestél ezen, soha többet nem követed el a hibát. A célban megöleltem, és azzal vigazztaltam, hogy ez bárkivel megtörténhet" - nyilatkozta a szocsi játékok sprint olimpiai bajnoka, a norvég Maiken Caspersen Falla, aki végül a 10. helyen zárta a versenyt.

Weng tömören megfogalmazta gondolatát:

"Azt hiszem, én vagyok a világ legnagyobb idiótája!"