Társoldalunk:

Már idén megveheti jegyét az úszó vb-re

2016.02.29. 20:15

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke azt szeretné, ha a jövő évi vizes világbajnokság jegyárai mindenki számára megfizethetőek lennének. 

Ennek érdekében a világbajnokság szervezőbizottsága olyan jegyárakról határoz majd hamarosan, amelyeket a magyar szurkolók "teherbíró-képességéhez" szabnak.

Gyárfás Tamás megfizethető vb-t szeretne

Fotó: Szabó Gábor - Origo

 

Garantáltan nem fognak többe kerülni a belépők, mint amennyiért moziba vagy színházba el lehet jutni manapság.

A darabonkénti átlagárnál nem röpködnek majd a 8-10 ezres összegek. Egyértelmű a szándék: legyen egy hatalmas ünnep a világbajnokság, amelyen napról napra megtelnek a lelátók valamennyi helyszínen, Budapesten és Balatonfüreden egyaránt" - mondta Gyárfás Tamás, aki egyben a szervezőbizottság társelnöke is.

Hozzátette, a belépőket még idén elkezdik értékesíteni a 2017. július 14. és 30. közötti világbajnokságra.

A nemzetközi szövetség (FINA) alelnöki posztját is betöltő sportvezető annak kapcsán beszélt az előkészületekről, hogy március 1-jén, kedden kereken 500 nap lesz hátra a világbajnokság rajtjáig.

"Aki tart a feladat nagyságától, az úgy fogalmaz kicsit félve: már csak ötszáz napunk maradt. Én viszont azt hangsúlyozom: még félezer napunk van arra, hogy előkészítsük minden idők legjobb FINA-világbajnokságát" - idézte a MÚSZ közleménye Gyárfás Tamást.