Társoldalunk:

Minden idők legnagyobb úszóját is lenyűgözte Hosszú Katinka

2016.12.06. 17:11

A 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps nyilatkozott az M4-nek a windsori rövidpályás úszóvébén, minden idők legeredményesebb úszója teljesen el van ragadtatva Hosszú Katinka 2016-os teljesítményétől. Az év legjobb férfi úszója szót ejtett a riói Csehd Le Phelpsről is. 

"Rengeteget versenyzett szinte pihenés nélkül – mondta Hosszú Katinkáról az év férfi úszójának megválasztott Michael Phelps, aki szerint a magyar klasszis az olimpián és tavaly a világbajnokságon is maradandót alkotott. 

"A legjobbakat kívánom neki, hogy innen továbblépjen. Olyan ő és Katie Ledecky, akit élvezet nézni, őrület, amit ők ketten művelnek, még úszószemmel is." 

Az amerikai úszófenomén szót ejtett az olimpia egyik legérdekesebb eseményéről, amikor Cseh László, Chad Le Clos és ő hármas holtversenyben végeztek a 100 méteres pillangóúszó számban. "Az elmúlt években nagyokat küzdöttünk mi hárman,  sőt, Lászlóval talán 2003 óta is, te jó ég! A versenyen természetesen szerettem volna aranyérmes lenni, de ennek valahogy így kellett lennie, jó, vicces lezárása volt az olimpiai pályafutásomnak" – mondta Phelps.

Hosszú KatinkaForrás: Sputnik/Grigoriy Sisoev

Michael Phelps minden idők legeredményesebb olimpikonja, 23 aranya mellett gyűjtött még 5 ezüst- és bronzérmet is, de már csak azért sem gondolja úgy, hogy a rekordja megdönthetetlen, mert állítása szerint a maga idejében Mark Spitz rekordjait is annak hitték.