Fucsovics: Ki akartam zökkenteni, ez is a tenisz része

FUCSOVICS Márton
Budapest, 2017. február 12. Fucsovics Márton az osztrák Jürgen Melzer elleni mérkőzés közben az ATP Challenger nemzetközi tenisztorna döntőjében a fővárosi a BOK (volt Syma) Csarnokban 2017. február 12-én. Az osztrák versenyző 7:6 (8-6), 6:2-re győzött. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Megszakadt Fucsovics Márton hat mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata, miután a budapesti ATP-challenger férfi tenisztorna döntőjében a 35 éves Jürgen Melzer 7:6, 6:2-re győzte le a tíz évvel fiatalabb magyart, aki a finálé után az Origónak értékelte a tornán nyújtott teljesítményét. 

Közel 2000 szurkoló biztatta Fucsovics Mártont vasárnap délután a BOK csarnokban. A rendezés és a tenisz színvonala is messze felülmúlta egy 64 000 euró összdíjazású Challenger nívóját, nem udvariasságból fogalmazott úgy a találkozó után a világranglista egykori 8. helyezettje, hogy ez a verseny sokkal több, jobb, mint általában egy Challenger. Jürgen Melzer olyan teniszt mutatott, mint pár hete az Australian Openen, ahol szettet nyert Roger Federer ellen az első fordulóban.

Fucsovics elismerte, Melzer rutinja győzelmet ért a fináléban Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Fucsovics Márton nem jött zavarba attól, hogy egyből elvesztette az adogatását, rögtön visszabrékelt, és attól kezdve parádés labdamenetekben dőltek el a pontok. Az első játszmát záró rövidítésben az osztrák rutinja döntött, és ez meghatározta a 2. szettet is, mert abban már nem tudott hátrányból visszajönni Fucsovics.

A múlt hétvégén Pozsonyban, a Davis-kupán, a szlovákok elleni mérkőzésen három meccset is megnyerő magyar talán kicsit fáradtabb volt, de így is nagyon fontos 48 ranglistapontot gyűjtött.

Kiváló minősítést kapott a bajnoktól (b) a budapesti torna Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Fucsovics: Kijött a rutin

A mérkőzés után kicsit csalódott volt Fucsovics, de ő is érezte, egy nagyszerű csatában küzdött végig. Hálás volt a szurkolóknak, és úgy értékelt, hogy ha megnyeri az első szettet, akkor az a lendület elég lehetett volna a sikerhez. Szerinte Melzer kicsit túlreagálta, amikor a 2. játszmában, a magyar megpróbálta kizökkenteni a 2. adogatása előtt.