Vágólapra másolva!

Döntőben Stollár legyőzője és a világelső

A világelső Angelique Kerber bejutott a döntőbe a mexikói Monterreyben zajló, 250 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztornán.

A német játékos a szombati második elődöntőben a negyedikként rangsorolt spanyol Carla Suarez Navarrót győzte le két szettben.

A döntőben Kerber és Pavljucsenkova mérkőzik meg vasárnap este.

Eredmény, elődöntő:
Kerber (német, 1.)-Suarez Navarro (spanyol, 4.) 7:6 (8-6), 6:1
Pavljucsenkova (orosz, 2.)-Garcia (francia, 3.) 6:2, 6:4

Döntőben Stollár legyőzője

A nyolcaddöntőben Stollár Fannyt búcsúztató Jelena Ostapenko bejutott a fináléba a 776 ezer dollár (224,5 millió forint) összdíjazású charlestoni női salakpályás tornán. A lett játékos a szombati második elődöntőben a 11. helyen kiemelt horvát Mirjana Lucic-Baronit győzte le három szettben.

Eredmény, elődöntő:
Ostapenko (lett) - Lucic-Baroni (horvát, 11.) 6:3, 5:7, 6:4
Kaszatkina (orosz)-Siegemund (német) 3:6, 6:2, 6:1

Ausztrália a négy között

Az ausztrálok 3-2-re legyőzték a vendég amerikai válogatottat a Davis Kupa negyeddöntőjében. A Brisbane-ben zajló párharc zárónapja 2-1-es hazai vezetésről indult, és a vasárnapi első egyesben Nick Kyrgios 7:6 (7-4), 6:3, 6:4-re verte Sam Querreyt, ezzel az ausztrál csapat 3-1-es behozhatatlan előnyre tett szert. A tét nélküli utolsó egyesben az amerikai John Isner 7:6 (7-5), 6:3-ra legyőzte Sam Groth-ot, de ez csak a szépítésre volt elég.

A 28-szoros DK-bajnok ausztrálok az elődöntőben Belgiummal vagy Olaszországgal találkoznak. A belga-olasz csata 2-1-es hazai előnyről folytatódik vasárnap Charleroi-ban.

A szerbek és a franciák már biztosították helyüket a négy között azzal, hogy pénteki 2-0-s vezetésük után a szombati párosmérkőzést is megnyerték a spanyolok, illetve a britek ellen.