Vágólapra másolva!
Szabó Gabriellát másfél hétre kiütötte egy betegség, utána összeszedte magát, de tudja, hogy a hétvégi, szegedi válogatón főleg mentálisan kell majd erősnek lennie. A DIGI Sport híradójának elárulta, hogy ezúttal számára nem a világbajnoki cím a legfontosabb.

"Nem mondom, hogy a világbajnoki arany motivál most elsősorban, inkább az, hogy

megtaláljam újra azt a Szabó Gabit, aki mindenért megharcol"

- nyilatkozta a háromszoros olimpiai bajnok kajakos a Sport 24-nek.

A szegedi világkupát betegség miatt ki kellett hagynia, de a hétvégi válogatón már ott lesz. "Ilyen másfélhetes betegséget szezon közben még sohasem kaptam el, amely ilyen szinten kiütött volna. Utána kissé óvatosabban kezdtem újra, volt rá három hetem, hogy összeszedjem magam. Úgy érzem, hogy jó formában vagyok, de elsősorban mentálisan kell erősnek lennem a hétvégén."

Szabó Gabriella szakított edzőjével, Likér Péter (balra) Forrás: Kakas Péter

Ebben új edzője, Simon Miklós segíti, akivel korábban öt évig már dolgoztak együtt. "Három nagyon erős egyéniséggel dolgozom most együtt, mindhárman teljesen különböző programot igényelnek" - utalt arra a szakember, hogy Szabó Gabriellán kívül Vad Ninetta és Kárász Anna felkészítését is ő irányítja.

"Az a típusú versenyző vagyok, aki néha elkalandozik a pálya közben, és képes vagyok minden másra figyelni, csak magamra nem.

Most viszont annyi információt kapok Simitől, hogy kénytelen vagyok ezekre szorítkozni, zsibog a fejem a sok instrukciótól.

Jó, hogy éjjel-nappal szól hozzám edzés közben, mert amikor versenyen szükségem lesz rá, hogy csak magamra koncentráljak, akkor is ezek az utasítások jönnek majd vissza" - fogalmazott Szabó Gabriella.

Szabó Gabriella a kaliforniai edzőtáborban Forrás: Kakas Péter

Hozzátette, nagyon szeretne visszakerülni a kajaknégyesbe, amelynek az olimpián ő volt a vezérevezőse. "A K1 500 és a K-2 500 válogat a négyesbe, ezért olyan eredményt szeretnék elérni - párosban Fazekas Zur Krisztinával -, hogy azzal bekerülhessek a csapatba. Nem vagyok telhetetlen, csak egy kicsit. Az 500 páros az, amit - hol Kozák Danutával, hol Csipes Tamarával - évek óta képviselek, örülnék, ha most Krisztával is sikerülne jó eredményt elérni."