Vágólapra másolva!
Szalontay Sándor tavalyi győztes idejének megjavítására törekszik a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny jövő keddi, szombathelyi prológján. A körverseny minden idők egyik legszínvonalasabb magyar kerékpárversenye lesz.

Szalontay Sándor elárulta, hogy közvetlenül a rajt előtt remekül érzi magát.

Hallottam már olyat versenyzőtől, hogy nem izgul, utána meg nem tud teljesíteni. Ez ostobaság, igenis kell a versenyláz. Ezzel jár a sport, e nélkül nem is lehet jól teljesíteni. Majd elválik, hogy nálam ez miként fog kinézni.

Szalontay Sándor idén is esélyes a prológon Forrás: tourdehongrie.hu

Az biztos, hogy idén sűrűbb lesz a mezőny eleje. A prológ utolsó kétszáz méterén nekem nagyon össze kell szorítanom a fogamat. Negyven másodpercre nagyon hiteles vagyok, az utolsó húsz másodpercet mondanám a gyengeségemnek – tette hozzá a tavalyi prológ győztese, aki 2016-ban 1:05.31 perc alatt teljesítette az egyéni időfutamot.

Tüdőgyulladása után is nyerne a Tour de Hongrie-n Lovassy Krisztián

Az összetett győzelemre esélyes magyarok közül Lovassy Krisztián egészségügyi problémákkal küzd, ám a Team Differdange-Losch kerékpárosa ettől függetlenül sokat vár magától a Tour de Hongrie-n. Minden idők egyik legszínvonalasabb magyar körversenye június 27-én kezdődik Szombathelyen. Lovassy Krisztián elárulta, kezdődő tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála, de ez nem zavarta, az edzéseit elvégezte, jó erőben érzi magát.

A Dr. Bátorfi Agria-KTK színeiben versenyző kerékpáros szerint lesznek kakukktojások a mezőnyben.

"Az a legjobb, ha saját magamra koncentrálok, főleg annak függvényében, hogy prológról beszélünk. Az amerikai és a kazah pályacsapat véleményem szerint a legerősebb a mezőnyben, de biztos lesznek még kakukktojások. A sprint meg végképp olyan, hogy bárki okozhat meglepetést."

Szalontay Sándor jó erőállapotban van a Tour de Hongrie előtt Forrás: Hbr

A jövő keddi, szombathelyi időfutam rajtjától vasárnapig, a budapesti, városligeti befutóig 751 kilométer vár a mezőnyre.

A Tour de Hongrie programja:

június 27., kedd - prológ, egyéni időfutam, Szombathely, 1 km
június 28., szerda - 1. szakasz, Keszthely-Zalaegerszeg, 145 km
június 29., csütörtök - 2. szakasz, Velence-Siófok, 138 km
június 30., péntek - 3. szakasz, Paks-Cegléd, 178 km
július 1., szombat - 4. szakasz, Karcag-Miskolc, 177 km
július 2., vasárnap - 5. szakasz, Jászberény-Budapest, 112 km

Minden eddiginél erősebb lesz a Tour de Hongrie

A Tour de Hongrie kerékpáros körverseny jövő kedden a szombathelyi prológgal veszi kezdetét. Eisenkrammer Károly főszervező elmondta, a több mint 30 országból érkező versenyzők körpályákon érnek majd célba a 38. Tour de Hongrie szakaszain. Hozzátette, a rajtok és a befutók helyszínein is kísérőprogramok várják a nézőket.