Társoldalunk:

Eb-negyeddöntőben a női és a férfi asztalitenisz válogatott

2017.09.14. 16:13

A magyar női válogatott bejutott a legjobb nyolc közé az asztaliteniszezők csapat Európa-bajnokságán, Luxembourgban, miután a csoportszakasz csütörtöki utolsó fordulójában 3-0-ra legyőzte a svéd együttest.

Az élvonalban szereplő, Bátorfi Zoltán irányította gárda - amelyben ezúttal már ismét asztalhoz állhatott a szerdán kisebb megfázással küzdő Póta Georgina - úgy verte meg 3-0-ra a skandináv riválist, hogy mindhárom meccs öt játszmában dőlt el.

Az elsőben Póta már 2-0-ra is vezetett párostársa, Matilda Ekholm ellen, aki azonban egyenlíteni tudott, s a döntő szett is csak szoros csatában dőlt el a magyar játékos javára.

Az igazi bravúrt aztán Madarász Dóra mutatta be a második összecsapáson azzal, hogy 0-2-ről fordítva megverte a 2013-as egyéni Európa-bajnok Li Fent. A két pingpongost közel ötven hely választja el egymástól a világranglistán, a kínai származású svéd az 53., Madarász pedig a 100. a nemzetközi szövetség rangsorában.

Pergel Szandra is legyőzte a svéd Linda Bergströmöt a luxemburgi Európa-bajnokságonForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A harmadik mérkőzésen Pergel Szandra is megküzdött Linda Bergströmmel, de végül neki is sikerült győznie, s ezzel a magyar válogatott nyerte a ki-ki meccset.

Két kör után mindkét csapat egy-egy győzelemmel állt, így a tét az volt, hogy melyik szerzi meg a címvédő németek mögött a második továbbjutó helyet.

A női bajnoki divízióban a csoportokból az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe, a harmadikak és negyedikek pedig a 9-16. helyért játszhatnak a folytatásban.

A női után a magyar férfi válogatott is megnyerte harmadik fordulós mérkőzését, s ezzel bejutott a másodosztály legjobb nyolc együttese közé az asztaliteniszezők csapat Európa-bajnokságán, Luxembourgban.

Aranyosi Péter szövetségi kapitány együttese csütörtökön a csoport leggyengébb tagjával, Észtországgal csapott össze, s Ecseki Nándor, Szudi Ádám és Majoros Bence is könnyedén nyerte meccsét. A magyarok mindössze egy szettet engedtek át a riválisnak.

A csapat a négyesében a második helyen végzett a belgák mögött, így péntektől a challenge divízió felső ágán, azaz a 17-24. helyért folytathatja szereplését.

Egyelőre sem a nők, sem a férfiak esetében nem tudni, ki lesz a következő ellenfél.

Eredmények, nők:
bajnoki divízió, A csoport:
3. forduló:
Magyarország-Svédország 3-0
Póta Georgina-Matilda Ekholm 3-2 (9, 16, - 10, -8, 10)
Madarász Dóra-Li Fen 3-2 (-7, -4, 9, 6, 10)
Pergel Szandra-Linda Bergström 3-2 (-9, 8, 9, -11, 9)

A csoport másik mérkőzésén:
Németország-Horvátország 3-1

A csoport végeredménye: 1. Németország 6 pont, 2. Magyarország 5, 3. Svédország 4, 4. Horvátország 3

redmények,férfiak:
challenge divízió, G csoport:
3. forduló:
Magyarország-Észtország 3-0
Ecseki Nándor-Aleksandr Smirnov 3-0 (2, 5, 3)
Szudi Ádám-Aleksandr Lusin 3-1 (7, 6, -8, 5)
Majoros Bence-Rivo Saaremae 3-0 (2, 5, 5)

Belgium-Finnország 3-0
A csoport végeredménye: 1. Belgium 6 pont, 2. Magyarország 5, 3. Finnország 4, 4. Észtország 3