Lindsey Vonn újra ráfekszik a technikásabb számra

2017 Audi FIS Ski World Cup Finals - Ladies' & Mens' Downhill GettyImageRank2 SPORT Winter Sport ALPINE SKIING
ASPEN, CO - MARCH 15: Second place Lindsey Vonn of the United States waves on the podium after the Ladies' Downhill for the 2017 Audi FIS Ski World Cup Final at Aspen Mountain on March 15, 2017 in Aspen, Colorado. Sean M. Haffey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az amerikai Lindsey Vonn csaknem két év után versenyez újra óriás-műlesiklásban az alpesi sízők világkupa-sorozatának első, hétvégi állomásán Söldenben.

A 33 éves amerikai versenyző a csütörtöki sajtótájékoztatón kijelentette, jó formában érzi magát, ezért ott lesz az ausztriai viadal szombati rajtjánál.

Vonn legutóbb tavaly januárban Mariborban indult óriás-műlesiklásban, Söldenben pedig 2012-ben szerepelt utoljára. Korábban azt nyilatkozta, inkább a gyorsasági szakágakra összpontosít, hogy az olimpia idényében lehetőleg megóvja magát a sérülésektől, amelyek tavaly is megnehezítették a dolgát.

Lindsey Vonn nem akar kockáztatni az olimpia előtt Forrás: AFP/2017 Getty Images/Sean M. Haffey

"Természetesen ebben a szezonban is igyekszem minél több versenyt nyerni, de elsősorban a februári olimpiára összpontosítok" - közölte csütörtökön.

Edzője szerint az olimpiai bajnok síelőnek ugyanolyan komoly céljai vannak a jelenlegi évadban, mint korábban. "Annyi versenyt akar nyerni, amennyit csak lehet. Phjongcshangban a gyorsasági számokban érmet szeretne nyerni, és óriás-műlesiklásban is indulna" - nyilatkozta Patrick Riml.

A világkupa-sorozat kezdetén a férfiak és a nők mezőnye sem lesz teljes, hiszen többek között Marcel Hirscher, Aaksel Lund Svindal, Carlo Janka, illetve Eva-Maria Brem, Ilka Stuhec, Lara Gut és Anna Veith is sérült. Ahogy Miklós Edit is most épült fel januári súlyos sérüléséből.