Szezonbeli első győzelmét aratta a gyönyörű alpesi síző

2017 Audi FIS Ski World Cup Finals - Ladies' & Mens' Downhill GettyImageRank2 SPORT Winter Sport ALPINE SKIING
ASPEN, CO - MARCH 15: Second place Lindsey Vonn of the United States waves on the podium after the Ladies' Downhill for the 2017 Audi FIS Ski World Cup Final at Aspen Mountain on March 15, 2017 in Aspen, Colorado. Sean M. Haffey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Szezonbeli első, pályafutását tekintve 78. győzelmét ünnepelhette Lindsey Vonn a női alpesi sízők világkupa-sorozatának szombati, franciaországi állomásán.

Az amerikai versenyző szuper-óriásműlesiklásban diadalmaskodott Val d'Isere-ben, ahol az erős havazás miatt a tervezettnél rövidebb pályán bonyolították le a futamot. Az időjárás eleve programváltoztatásra kényszerítette a szervezőket, akik eredendően lesiklóversenyt írtak ki szombatra. Vasárnap ismét szuper-G-futam következik.

Összesen már 78 sikernél jár Lindsey Vonn Forrás: AFP/2017 Getty Images/Sean M. Haffey

A 33 éves, összetettben négyszeres világkupa-első, olimpiai bajnok Vonn mögött 31 századmásodperces hátránnyal az olasz Sofia Goggia érkezett be másodikként, míg a harmadik helyet a norvég Ragnhild Mowinckel szerezte meg.

Miklós Edit is rajthoz állt, de a viadal honlapjának összefoglalója szerint kiesett.

A magyar síszövetség az MTI-vel közölte, hogy a friss hóval gyűlt meg a baja a versenyzőnek.
Miklós Edit 52-es rajtszámmal indult, de a második mérési pont után kicsúszott, és már nem tudott visszatérni a pálya nyomvonalába - írta a szövetség.
"Amennyire lehetett, jól megcsinálták a pályát, de ha kicsúsztál a ruccsolt pályavonalról, akkor a friss hó megakasztott. Velem is ezt történt. Éppen, hogy sikerült a kapu között a zászló alatt átbújnom.

- nyilatkozta Miklós Edit a verseny után.
Vasárnap, a tervek szerint 10.30-tól újabb szuper-G futamot rendeznek, melyen várhatóan Miklós Edit ismét versenyez.

Eredmények:
1. Lindsey Vonn (amerikai) 1:04.86 perc
2. Sofia Goggia (olasz) 1:05.17
3. Ragnhild Mowinckel (norvég) 1:05.25

A szakági világkupa állása: 1. Tina Weirather (liechtensteini) 160 pont, 2. Jasmine Flury (svájci) 149, 3. Nicole Schmidhofer (osztrák) 130
Az összetett vk-ban: 1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 521 pont, 2. Viktoria Rebensburg (német) 412, 3. Weirather 294, ...69. Miklós Edit 18