Márton Anita az aranyéremért megy a birminghami vb-re

Márton Anita, diszkoszvetés
Márton Anita a 12. helyen végzett a csoportjában
Vágólapra másolva!
A hétvégén megkezdi az idei fedettpályás szezont Márton Anita olimpiai bronzérmes, világbajnoki második súlylökő, aki úgy véli, hogy a márciusi vb-n nem elérhetetlen számára az aranyérem sem.

A békéscsabai dobóatlétának két főversenye lesz, a márciusi birminghami fedett vb mellett az augusztusi szabadtéri Európa-bajnokság, és mindkettőn szeretne jól szerepelni.

A magyar súlylökő már a birminghami versenyre készül Forrás: AFP/Ben Stansall

„Két éve Portlandben második voltam a vb-n, és most igazából nem elérhetetlen az aranyérem sem, azt azonban tudni kell, hogy egy igen szűk, de erős élmezőnyünk van.

– mondta a 29 éves sportoló a birminghami esélyekről.

Márton Anita két hete kezdett el lökni, az azt megelőző alapozó két hónap során nem is fogott súlygolyót a kezébe. Jelenleg a technikai tréningeken van a hangsúly, és majd a vb közeledtével fokozatosan lesz egyre fontosabb az eredményre törekvés – tette hozzá.

Képesnek tartja magát arra, hogy megdobja a 20 méteres álomhatárt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A riói olimpián 19,87 méteres országos csúccsal harmadik súlylökő számára már a tavalyi évben is az egyik cél a 20 méteres álomhatár elérése volt. Ez nem jött össze, leginkább azért, mert a londoni szabadtéri vb-n az időjárási körülmények kifejezetten mostohák voltak, szakadt az eső a súlylökők döntője alatt. Így 2018-ban is megmaradt ez az elérendő célok között.

„Többen mondták, hogy fizikálisan képes vagyok rá, hogy ezt az eredményt elérjem – nyilatkozta az Év Sportolója választáson harmadik helyen végzett Márton Anita. – Kicsit már ez egy lélektani határ is nekem.