Vágólapra másolva!
A megjelent hírekkel ellentétben nincs napirenden hivatalos egyeztetés Hosszú Katinka és Wladár Sándor között – olvasható a Magyar Úszószövetség közleményében.

A háromszoros olimpiai bajnoknő és a MÚSZ elnöke eddig is több ízben megtalálták a módját, hogy amennyiben szükséges, közvetlenül kommunikáljanak, és ez így történik a jövőben is.

Wladár Sándor szükség esetén egyeztet Hosszú Katinkával Forrás: Koncz Márton

A hétfői elnökségi ülésen kiderült, hogy a MÚSZ hivatalos jelzésig Shane Tusupot tekinti Hosszú Katinka edzőjének – mindezt tükrözi a Kiemelt Edzői Program 2018-as javadalmazási előterjesztése is. A szabályzatban február elseje szerepel évfordulóként, de a névsor és a javadalmazás később, azaz a versenyszezon közben is változatható indokolt esetben.

A szövetség természetesen ezután mindent megtesz a magyar úszósport jelenlegi legeredményesebb versenyzőjének zavartalan felkészülése érdekében. Ahogy Wladár Sándor fogalmazott: „A kivételes bánásmód a legkevesebb, amit Hosszú Katinkának ajánlhatunk elismerésként mindazért, amit az elmúlt években tett a magyar úszósportért."