Társoldalunk:

A sérült Miklós Edit nem gondolkodik újabb olimpiai ciklusban

2018.01.18. 10:48

Az olimpiai hetedik helyezett Miklós Edit egy héttel ezelőtt szenvedett súlyos sérülést, így nem vehet részt a februári téli olimpián. A sportolónő csütörtökön találkozott a sajtó képviselőivel. Elmondta, hogy egyelőre nem gondolkodik egy újabb olimpiai ciklusban, viszont mindenképpen szeretne tovább versenyezni.

"Semmiképpen nem gondolom azt, hogy a tavalyi sérülésem után korán tértem vissza" - mondta el a sajtótájékoztatón Miklós Edit. A sportolónő azt is hangsúlyozta, hogy nem "rásérülésről" van szó, hanem egy teljesen új balesetről.

Az olimpia lebegett a szemem előtt, ennek rendeltem mindent alá. Tisztában voltam azzal, hogy újra megsérülhetek, de ha mindig erre gondoltam volna, akkor el sem indulok a versenyeken."

Miklós Edit érkezik a budapesti sajtótájékoztatóraFotó: Hirling Bálint - Origo

A rehabilitációt - csakúgy, mint egy évvel ezelőtt - Csikszeredában végzi majd Miklós Edit. Azt most még nem tudta megmondani, hogy mikor térhet vissza a pályákra.

Hat hónapig egészen biztosan nem állok lécre, de ez normális egy ilyen sérülés után." 

Miklós Edit elmondta, hogy a versenyzőtársak közül rengetegen írtak neki a közösségi oldalakon. Élőben nem fogja nézni az olimpia versenyszámait, mert azok magyar idő szerint hajnalban lesznek, de az ismétléseket és az összefoglalókat biztosan megtekinti majd. A sérüléséről annyit mondott, hogy részben az ő hibája, ami történt, mert nem megfelelő testtartással érkezett meg ahhoz a kapuhoz, ahol a baj bekövetkezett.