Társoldalunk:

Hosszú Katinka elárulta, miért mondta le versenyeit

2018.01.24. 07:40

Hosszú Katinka megszólalt. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő sajtófőnökén keresztül árulta el a Borsnak, hogy miért mondta le év eleji versenyeit. Decemberben kirobbant magánéleti válsága óta csak közleményben, közösségi oldalain és az Év Sportolója gálán adott szűkszavú interjúban kommunikált, most azonban a napilapnak bővebben beszélt karrierjéről. 

A Bors azt írja: egyértelmű, hogy a magánéletbeli problémái most már a pályafutására is kihatással vannak. A háromszoros olimpiai bajnok az év első antwerpeni pénzdíjas viadala után ugyanis a most hétvégén esedékes luxemburgi Euro Meet elnevezésű úszóversenyt is kihagyja. Az Iron Lady magához képest később kezdte a tréninget, ráadásul nem is edző-férjével, Shane Tusuppal készül. Segítsége akad, ugyanis edzőpartnere, a Miamiba is vele tartó Dudás Dániel most egyfajta trénerként is funkcionál mellette.

Hosszú Katinka nem áll készen a versenyzésreForrás: AFP/Filippo Monteforte

"A formám nem az igazi, én pedig nem állok úgy rajthoz, hogy nem érzem tökéletes állapotban magam. Nem tudok félvállról venni egyetlen egy versenyt sem"tolmácsolta a Borsnak Hosszú Katinka szavait a sajtófőnök, Kiss Kinga. "A formába hozás időszakában a sérülés kockázata is jelentős, nem szeretnék hosszabb kihagyást emiatt."

Az igazsághoz tartozik, hogy az idő nem feltétlenül sürgeti Katkát, ugyanis idén a főverseny az augusztusi Glasgow-i Európa-bajnokság lesz. Ám valódi tréner nélkül felkészülni a kontinenstornára szinte lehetetlen, így lassan döntenie kell a bajai úszónőnek, hogy kinek az irányításával kíván edzeni.

"Nem tudom megmondani, meddig tart ez az átmeneti időszak, ahogy azt sem, mikor készül újra együtt a sikeres páros" – ezt már a sajtófőnök mondta el a Borsnak.