Vágólapra másolva!
Az Australian Openen nyolcaddöntős Fucsovics Márton szerdán csatlakozik Liege-ben a magyar válogatotthoz, amely a hétvégi, Belgium elleni Davis-kupa párharcra készül.

A világranglistán 63. játékos kisebb lábsérüléssel küzd. „Sajnos nem tudtam ma a csapattal elutazni Belgiumba, miután a lábujjam közti fertőzést még kezelni kell. Azért az edzést így is megoldjuk, igaz, egy cipőm bánta" – utalt arra, hogy a jobb lábán egy nagy lyukat vágott a cipőjébe a kényelmes viselet kedvéért.

Edzeni azért tudott Fucsovics Forrás: AFP/William West

Köves Gábor kapitány így egyelőre Balázs Attilával (206.), Piros Zsomborral (557.), Borsos Gáborral (950.) és Valkusz Mátéval (844.) utazott el Liege-be, ahol hétfőn csak erőnléti edzést tartott a csapatnak. A magyarok kedden gyakorolnak először a péntektől vasárnapig tartó párharcnak otthont adó Country Hallban, amely egy 4000 férőhelyes kosárcsarnok.

A belgáknál David Goffin (7.), Ruben Bemelmans (117.), Julien Cagnina (264.) és Joris De Loore (314.) tagja a csapatnak.

A magyar válogatott 3–1-re verte az oroszokat szeptemberben a Kopaszi-gáton, ezzel 1996 után visszakerült a világcsoportba, a legjobb 16 közé.