Társoldalunk:

Újabb versenyt mondott le Hosszú Katinka

2018.01.30. 09:45

A hétvégén rendezik a 2018-as FFN Golden Tour sorozat első állomását Nizzában, amelyen az eredeti tervek szerint Hosszú Katinka is indult volna, de ma reggel a szervezők felé is megerősítette, hogy nem vesz részt a viadalon.

Hosszú Katinka több betervezett versenyt is lemondott már a 2018-as éve elején. Többek között Luxemburgban sem indult el a háromszoros olimpiai bajnok, pedig december 31-én még biztosnak tűnt az indulása.

A versenyzőnő klubján keresztül, közleményben tudatta, miért döntött az év eleji visszalépések mellett.

Hosszú Katinka a decemberi rövidpályás Európa-bajnokságonForrás: DPPI/Stephane Kempinaire

"Sok dolgot átgondoltam, mérlegeltem az elmúlt napokban az idei versenyzésemmel kapcsolatban, és nemcsak a jelenlegi fizikai állapotom, valamint a sérülésveszély miatt – mondta a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka. Mivel most később kezdtem a felkészülést, és a napi edzésrendem is másképp alakul, mint az előző években, természetes, hogy valamelyest változtatok a versenynaptáramon is. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fogok indulni versenyeken, folyamatosan készülök most is, hiszen imádok úszni, eszembe sem jutott, hogy abbahagyjam, csak most egy kicsit behúzom a féket, és másképp alakítom a felkészülési időszakot. Amikor elérkezettnek látom az időt, ígérem, ismét ott leszek a rajtkövön."

Hosszú Katinka magánéleti válsága miatt már a decemberi, rövidpályás Európa-bajnokságon is férje és edzője, Shane Tusup nélkül versenyzett, 2018-ban pedig nélküle kezdte meg a felkészülést.