Társoldalunk:

A téli olimpia leggyorsabb sífutója versenyre hívja Usain Boltot

2018.02.14. 13:27

A phjongcshangi téli olimpia keddi sífutó sprintversenyének győztese, Johannes Hösflot Kläbo szeretné kihívni Usain Boltot, a jamaicaiak nyolcszoros olimpiai bajnok futóját.

"Elhozom a pezsgősüveget, ha kiáll ellenem a New York-i Central Parkban egy versenyre" – mondta a 21 éves norvég bajnok, hozzátéve, hogy Bolt futna, ő pedig sífutna a különleges párbajban. Az nem derült ki, hogy a norvég milyen távon képzeli el a párbajt, mert sprintben hiába tud ő nagyjából 30 km/h-s csúcssebességet elérni sík terepen, ha Bolt ennél jó tíz kilométer per órával többet tudott fénykorában.

Johannes Hösflot KläboForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Hendrik Schmidt

Bolt, a 100 és 200 méteres síkfutás tavaly visszavonult nyolcszoros olimpiai bajnoka a közösségi médiában, egy videóüzenetben minden phjongcshangi győztesnek egy dedikált üveg pezsgőt ígért, amennyiben az illető feltölt az internetre egy fotót, amelyen az ő védjegyének számító győzelmi pózban ünnepel.

Eddig a holland gyorskorcsolyázók, Sven Kramer, Ireen Wüst és Kjield Nuis tettek közé a felhívásnak megfelelő fényképet, Bolt reagált is ezekre a Twitteren.

Kläbo keddi győzelmekor 21 éves és 114 napos volt, ezzel ő lett minden idők legfiatalabb egyéni sífutó olimpiai bajnoka a férfiaknál. Phjongcshangban még négy számban indul és a játékok egyik sztárja lehet.