Vágólapra másolva!
A hazai közönség előtt szereplő Sloane Stephens nyerte a miami keménypályás tenisztorna női versenyét, miután a szombati fináléban két játszmában legyőzte Jelena Ostapenkót.

A US Open-címvédő Stephens és a tavalyi Roland Garros-bajnok lett riválisa az első szettben alaposan megszenvedett adogatójátékaival: összesen nyolc bréket láthatott a közönség. A labdamenetek nagy részében Ostapenko irányított, általában az döntötte el a pontok sorsát, hogy pályára vagy azon kívülre ütötte-e a labdát. A rövidítéssel zárult első felvonásban három szettlabdát ugyan hárított a lett játékos, ám a negyediket kihasználta Stephens és előnybe került.

A második játszmában a 25 éves amerikai már pontosabban teniszezett, így kicsivel több mint másfél óra alatt legyőzte az összesen 48 ki nem kényszerített hibát vétő riválisát.Győzelmével Stephens - aki most először találkozott Ostapenkóval - hétfőtől pályafutása során először a legjobb tíz közé kerül a világranglistán. Az amerikai eddig hatszor játszott WTA-tornán döntőt, s minden alkalommal nyert, mostani menetelése során három korábbi világelsőt (Garbine Muguruza, Angelique Kerber, Viktorija Azarenka) búcsúztatott.

Eredmény, női döntő:
Stephens (amerikai, 13)-Ostapenko (lett, 6.) 7:6 (7-5), 6:1