Börtönben ért véget Conor McGregor ámokfutása

film Horizontal
Irish mixed martial arts star Conor McGregor poses upon arrival to attend the world premiere of the documentary film 'Conor McGregor: Notorious' at the Savoy Cinema in Dublin, Ireland on November 1, 2017. / AFP PHOTO / Paul FAITH
Vágólapra másolva!
A New York-i rendőrség megerősítette, hogy a UFC ketrecharcos szervezet brooklyni sajtótájékoztatóját követően őrizetbe vették a szervezet első számú sztárját, Conor McGregort.

A közösségi médiában keringő videókon jól látható, hogy az ír harcos magáról megfeledkezve őrjöng egy mélygarázsban, székeket és térelválasztó rácsokat dobál mindenfelé, az egyikkel egy ott parkoló busz ablakát is betörte.

A vezető MMA-szervezet első számú sztárjának haragját feltehetően az váltotta ki, hogy Dana White, az UFC elnöke a hétvégi UFC 223 gálát felvezető brooklyni sajtótájékoztatón jelentette be, hogy McGregort megfosztják a könnyűsúlyú (155 font) bajnoki övétől, miután egyszer sem volt az hajlandó megvédeni azóta, hogy 2016 novemberében Eddie Alvarez legyőzésével megszerezte.

Ehelyett inkább bevállalt egy bokszmérkőzést minden idők egyik legjobb bunyósa, Floyd Mayweather Jr. ellen - amiből azért az UFC is igen jól profitált - illetve különféle botrányokkal (egy ír maffiózó állítólagos megverése, kéretlen igazságosztás egy gdanski MMA-gálán) hívta fel magára a figyelmet.

Az UFC most elégelte meg, hogy nem tudja rávenni a szervezet legfontosabb harcosát egy címvédésre, amivel lassan ellehetetleníti a legfontosabb súlycsoportot, ahol már egymás sarkát tapossák a reménybeli kihívók, akikre viszont magasról tett McGregor. A hétvégi Khabib Nurmagomedov - Max Holloway összecsapás így kvázi címmérkőzéssé lép elő.

A dobálós akcióban McGregor több csapattársa is részt vett, közöttük volt Artem Lobov, akit az UFC azonnal el is távolított a szombati gála programjából.