Társoldalunk:

Hat név már megvan a két kajaknégyesbe

2018.05.13. 10:11

Hüttner Csaba szövetségi kapitánynak még két embert kell találnia a Világkupákon induló két 500-as férfi kajaknégyesbe. A szegedi rangsorolón a szövetségi kapitányt nagyon sok számban meglepték a versenyzők a remek időeredményekkel.

A kapitány elégedett volt a csütörtöktől szombatig rendezett szegedi rangsoroló eredményeivel férfi kajakban, szerinte voltak nagyon jó teljesítmények a négyesbe válogató versenyek közül 400 egyesben, 500 párosban, de 200 egyesben is.

„Hat név van a fejemben, akik a rangsorolón meggyőztek a teljesítményükkel. Ehhez még két emberen gondolkozom, és az is lehet, hogy félre kell tenni az objektív eredményeket, és azt kell nézni, hogy ki lehet a legalkalmasabb a négyesekre. A két egységnek egyenlő feltételeket szeretnénk biztosítani, mindkettő indulni fog a szegedi és a duisburgi Világkupán is különböző összeállításban, majd ezután döntünk arról, hogy melyik négyes vág neki az Európa-bajnokságnak" – idézi a szakembert a Kajakkenusport.hu honlap.

Nagyon meg kell küzdeni a címeres trikóértForrás: MTI/Kovács Tamás

Női kajakban a szövetségi kapitány szerint egyesben nagyon jó idők születtek, Bodonyi Dóra 500 méteren elért sikerével és a sérüléséből visszatért Kárász Anna formájával is elégedett, noha láthatóan neki még szüksége van egy kis versenyrutinra.

„(Bodonyi) Dóri elmondta, hogy élete formájában van, ez mindenképp biztató, az idő pedig, amivel nyert, az egy világklasszis idő. A döntőben olyan remek eredmények születtek, hogy meglepett, hogy májusban már ilyen jól tudnak menni."

A kapitány elmondta, hogy ez még korántsem a teljes lista, hiszen a nőknél ott van még a tavalyi vb-résztvevőként automatikusan Vk-induló Medveczky Erika, valamint az 500-on a döntőben nem indult Takács Tamara, de a visszatérő Kozák Danutára és Csipes Tamarára, és a betegséggel küzdő Lucz Dórára is lehet még számítani azok közül, akik most nem álltak rajthoz 500 egyesben.

Hüttner Csaba szerint az olimpiai programba felkerült női kenuban évről évre egyre erősebb a mezőny,

de az tény hogy a két győri lány, Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső, valamint Lakatos Zsanett kiemelkedik a mezőnyből.  

Férfi kenuban nagyon tetszett a szövetségi kapitánynak az 1000 egyesben mutatott Kiss Tamás-Bodonyi András csata, amelyet remek hajrával végül Kiss Tamás nyert meg.