Társoldalunk:

Hat órán belül kétszer is letartóztatták a korábbi világelső teniszezőt

2018.05.25. 19:10

Ilie Nastase korábbi világelső teniszezőt hat órán belül kétszer is letartóztatták pénteken Bukarestben.

A 71 éves román sportembert hajnalban autóvezetés közben ellenőrizte a rendőrség, mert jól láthatóan ittas volt. Nem volt hajlandó megfújni a szondát, ezért kikényszerítették a járműből és megbilincselték.

A vérvizsgálat literenként 0,55 milligramm alkoholt mutatott ki nála. A hatóság illetékese úgy fogalmazott, ez elég messze van a határértéktől, és akár öt év börtönbüntetéssel is sújtható. A kétszeres Grand Slam-győztes Nastase azt állította, csak három sört ivott.

A rendőrség nem közölte, kik ültek még az autóban, de román médiainformációk szerint két nő utazott vele. Nastase jelenleg válófélben van a negyedik feleségétől.

A 71 éves Ilie Nastase mindig is az élet császára voltForrás: AFP/Natalia Kolesnikova

Az őrizetbe vételt és a vérvizsgálatot követően bevonták a jogosítványát, majd szabadon engedték, de körülbelül hat órával később ismét megállították, miután állítólag áthajtott a piroson egy robogóval. Ekkor szidalmazni kezdte a rendőröket, és azt mondta, úgy viselkednek, mint a kommunista korszakban. Ismét letartóztatták, 1000 lejes (69 ezer forint) pénzbüntetést kapott, három hónapra elvették a vezetői engedélyét, de később megint szabadon távozhatott.

Az egykori világelső már játékosként is hírhedt volt kiszámíthatatlan és temperamentumos viselkedéséről, amin visszavonulása után sem változtatott.