Vágólapra másolva!
Bacskai Balázs kiütéses győzelemmel őrizte meg hibátlan mérlegét, míg Kovács Zoltán, Harcsa Norbert és Darmos József remek mérkőzésen, egyhangú pontozással kerekedett riválisa fölé az év utolsó Felix Promotion-gáláján, az Angyalföldi Sportközpontban.

A korábban Láng Sportcsarnok néven ismert fővárosi helyszínre már napokkal az év utolsó Magyar Ring gálája előtt ki lehetett tenni a "megtelt" táblát, akkora volt az érdeklődés – amin nem is lehetett csodálkozni, hiszen valóban a hazai profi boksz krémjét láthatták még utoljára együtt 2018-ban.

Kész szerencse, hogy legalább a ringben volt hely:

Az est főmérkőzését Kovács Zoltán Caramel (22-5-1) vívta. A nyíregyházi bokszolónak nem volt könnyű éve, de a végére úgy tűnik, csak összeáll újra a régi gyors, kombinatív bunyója. Ezúttal az idei tizedik meccsét vívó georgiai Levani Tsiklauri próbálta megállítani a WBO korábbi nagypehelysúlyú Európa-bajnokát, de ő sem járt sikerrel: Caramel, ha szoros meccsen is, de megérdemelten győzött egyhangú pontozással. De le kell írni, hogy az apró grúz fiú hatalmasat harcolt ezen az estén.

Kovács Zoltán (szemben) újra a régi formájára emlékezteti a szurkolókat Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ezzel a győzelemmel pedig

a Boksz Világszervezet (WBO) legjobb 10 versenyzője közé került

a súlycsoportban, azaz a következő évben az ideinél sokkal nagyobb feladatokra készülhet!

"Nem éreztem szorosnak a meccset, mert bár sokat ütött a srác, de többnyire csak fedezékre. Sajnálom, hogy ilyen "inaktív" mérkőzéssel zártam az évet, de az az igazság, hogy beteg vagyok. Ha egészségesen tudtam volna ringbe lépni, akkor ez meccs valószínű végig sem megy. A következő év még jobb lesz" – mondta Caramel az M4 Sportnak nyilatkozva a mérkőzés után.

Az amatőrök között junior világbajnok, felnőtt Európa-bajnok és olimpikon nagyváltósúlyú Bacskai Balázs a tunéziai születésű belga Islam Teffahi ellen lépett szorítóba, hogy tovább építse makulátlan, nyolc győzelmet számláló karrierjét.

Teffahi 12 mérkőzés óta nem talált legyőzőre, azaz nagyon is jó bokszoló,

ráadásul roppant kellemetlen stílussal: rengeteget mozog (de nem menekül), folyamatosan hajlong, olykor indokolatlanul mélyre is, viszont váratlanul életveszélyes ütésekkel támad vissza.

Bacskai Balázs (balra) eddig minden ellenfelével szemben megtalálta a nyerő taktikát Forrás: Origo/Csudai Sándor

Benji ellen azonban mindez kevés volt. Jól feltérképezték a belga fiút, megtalálták a gyenge pontját és testre bevitt ütés után már a második menetben számolni kellett Teffahira. A következő menetben pedig egy hasonló kombináció végén Bacskai le is zárta a nyolc menetre tervezett küzdelmet.

"Habár felkészültünk rá, az elején mégi szokatlan volt a stílusa, nem találtam az ütőtávot, nem értem el.

még, ha az első menetben bele is léptem egy-két nagy pofonba" – mondta a küzdelem után az M4 Sport helyszíni riporterének Bacskai Balázs, aki 2019-ben már szeretne nemzetközi címmérkőzés közelébe kerülni.

Az egyik nagy közönségkedvenc, a középsúlyú Harcsa Norbertnek (11-1) is az angyalföldi volt az idei harmadik mérkőzése, és csak azt mondhatjuk, jó döntést hozott, amikor egy hosszabb kihagyás után a karrierje folytatása mellett döntött. A magát, muay-thai és K1 szabályrendszerben is kipróbáló holland Melvin Wassing ellen ugyanis egy látványos, izgalmas küzdelemben pontozással nyert hat menet után.

Harcsa Norbert (jobbra) jól döntött, amikor a folytatást választotta Fotó: Szabó Gábor - Origo

A cirkálósúlyú magyar bajnok Darmos József is nagy mérkőzést vívott, és nem könnyítette meg a saját dolgát a georgiai Paata Aduashvili elleni hatmenetes küzdelemben. Aduashvili felvonultatta a grúz iskola minden jól ismert szeletét: gyors volt, technikás és kőkemény, amiből bizony Darmos is ízelítőt kapott: a negyedik menetben rászámoltak a magyar bajnokra. De a sokat tapasztalt bunyós a szó minden értelmében talpra állt, és végül egyhangú pontozással győzött hat menetben.

A hivatásosok között idén bemutatkozó Urbán Ferenc második mérkőzését is idő előtt fejezte be, ezúttal a cseh Petr Frohlichot intézte a hat menetre kiírt mérkőzés ötödik felvonásában.

Az est talán legtöbb érzelmet kiváltó mérkőzését Bozai Gyula vívta. Nem azért, mert a korábbi cirkálósúlyú magyar bajnok annyira izgalmas és látványos meccset vívott volna Bán Gáborral – ezúttal nehézsúlyban – hanem azért, mert ez volt a 44 éves veterán utolsó hivatalos fellépése a ringben.

Számos nagy mérkőzés - megvívott Szellő Imrével, Tóth "Barbár" Tamással és Darmos Józseffel is - után 16 győzelemmel, 10 vereséggel és 4 döntetlennel a búcsúzott a szurkolóktól és az aktív sporttól Bozai Gyula. Akit minden bizonnyal a jövőben is viszontláthatunk majd az M4 Sport Magyar Ring-közvetítései során, ahol megkérdőjelezhetetlen szakértelmével segít eligazodni a profi boksz dzsungelében.

"Nekem még jobban fog hiányozni, mint nektek – mondta Bozai az utolsó gongszó után. – Ez az én otthonom, amitől most elbúcsúzom, köszönöm mindenkinek, aki mellettem állt a hosszú pályafutásom során. Mindenkinek hálás vagyok, és amilyen szomorú, olyan vidám is. Felemelő ez az este."