Társoldalunk:

Verrasztó Dávid Hosszú Katinkáról: Most összevesztünk, de megoldottuk

2019.02.13. 20:26

"Most összevesztünk, de megoldottuk, szent a béke" – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Verrasztó Dávid Hosszú Katinkáról, miután szerdán átadták a Duna Aréna második edzőtermét. Az ügy háttere, hogy az eredeti tornatermet reggelente két és fél órán át csak Hosszú Katinka klubja, az Iron Swim használhatta.

Erről mondta február 1-jén Verrasztó ferencvárosi edzője, Molnár Ákos, hogy „sajnos ott a másik klubbal nem igazán sikerül a konditeremhasználatról megegyezni".

"Ez mindenképp műbalhé. Én beszéltem személyesen Verrasztó Dáviddal és Kapás Boglárka edzőjével, Virth Balázzsal, és minden rendben van köztünk" – nyilatkozta az ügy kirobbanása után Hosszú Katinka, amire szerdán így reagált Verrasztó Dávid.

Verrasztó Dávid régóta ismeri Hosszú Katinkát, nem neheztel ráFotó: Szabó Gábor - Origo

"Most összevesztünk, de megoldottuk, szent a béke. Mindig lesznek problémák, és nem ez az első ilyen, hogy valakinek nem tetszik valami vagy a mi részünkről, vagy más részéről. Eddig is voltak veszekedések, de szépen lassan megoldódnak a dolgok. Huszonhárom éve ismerem (Hosszú Katinkát – a szerk.), úgyhogy nem hiszem, hogy ez fogja beverni az utolsó szöget a kapcsolatunk koporsójába" – fogalmazott az FTC vb-ezüstérmes úszója.

"Nekem nem feladatom, hogy kommentáljam ezeket a helyzeteket. Nem is szeretnék se megmondóember, se igazságosztó ember képében feltűnni, nekem az a dolgom, hogy megoldjuk a helyzeteket" – mondta Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, miután elkészült amásodik edzőterem. Ezt mostantól a többi úszó is használhatja.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnökeForrás: Koncz Márton

Kapás Boglárka is úgy érzi, hogy mindenképp szükség volt az új edzőteremre. "Itt volt ez a négy-öt bordásfal, ezen kellett megoldanunk mindent. Én többnyire saját testsúlyos feladatokat csinálok, de azért éreztem a hiányát annak a pár dolognak, ami viszont kellett volna a tornámhoz."

Örülünk az edzőteremnek, mert amikor a Komjádiból átjöttünk, tökéletes körülmények voltak a medencét illetően, igazából ez az egy hiányzott nekünk. Köszönjük a Magyar Úszó Szövetségnek és az NSK-nak ezt a lehetőséget" – tette hozzá Virth Balázs, Kapás Boglárka edzője.

Kapás Boglárka is elkezdte használni a Duna Aréna konditermétFotó: Mudra László - Origo

Ami sokaknak nem kedvez, hogy a márciusi, vb-válogatónak számító ob előtt mindössze pár héttel készült el az edzőterem. "Én eddig is ezt javasoltam, legelőször hat hónapja, hogy ez lenne a megoldás, sőt többen meg is egyeztünk ebben. Azt nem tudjuk, hogy miért húzódott eddig, de ez van, február van, most már elkezdhetünk szeparáltan dolgozni" – jegyezte meg Verrasztó Dávid.

A mostani edzőterem-helyzetről pedig már Molnár Ákos edző is elégedetten nyilatkozott: "Minden benne van, amire szükségünk van, amit csak kértünk, úgyhogy nagyon örülünk neki. Szerintem csütörtöktől már itt is fogunk készülni. Egy-két dolog hiányzik, ami tudom, hogy nagyobb volumenű, még gyártásban van, és néhány hetet kell csak rá várni. Nagyon örülünk, nagyon szép lett."