Rasovszky Kristóf egy ezüstéremmel kezdett a dohai világkupán

swim Horizontal
Rasovszky Kristóf Glasgow-ban, az Európa-bajnokságon
Vágólapra másolva!
Rasovszky Kristóf második lett a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA nyíltvízi úszásban kiírt világkupa-sorozatának idei nyitóállomásán, Dohában szombaton.

A FINA honlapja szerint a 10 kilométeres viadalon a győzelmet a német Florian Wellbrock szerezte meg, a magyar versenyző mögött pedig az amerikai Jordan Wilimovsky ért célba harmadikként.

Rasovszky Kristóf Glasgow-ban, az Európa-bajnokságon Forrás: AFP/Francois Xavier Marit

Rasovszky kevéssel a széria idei rajtja előtt jelentős elismerésben részesült: őt választották 2018 legjobb nyíltvízi úszójának az európai szövetség (LEN) szavazásán. A 21 éves versenyző - aki a díj 2008 óta íródó történetében a nyíltvízi úszás első magyar férfi győztese - a glasgow-i Európa-bajnokságon két aranyérmet és egy ezüstöt nyert, és a LEN-választáson a voksok 47 százalékát bezsebelve diadalmaskodott.

Rasovszky egyedülálló módon a nyíltvízi Eb-k történetében a férfiaknál elsőként tudott mindhárom egyéni számban érmet szerezni tavaly. Emellett négyből négy viadalon nyert a LEN Európa Kupa-sorozatban, míg a világkupa-összetettben negyedik lett.