Vágólapra másolva!
Sávolt Attila nyerte a Szépvölgyi Teniszcentrumban rendezett Grand Prix-sorozat első versenyét. Sávolt a fináléban Bardóczky Kornélt győzte le 6-4, 6-2-re. A harmadik helyért Kisgyörgy Gergely három játszmában verte Hultai Gergelyt, aki a selejtezőből küzdötte magát a negyedik helyig.

Taróczy Balázsnak, a szövetség szakmai igazgatójának a kezdeményezése bevált, mert a héten rendezett versenyt szép számú nézősereg kísérte, s nem mellékesen a legjobb magyar teniszezők egymás elleni meccsei színvonalas programot jelentettek. A kilenc versenyből álló torna összdíjazása 800 ezer forint volt, a fedett pályás magyar bajnokság és az utolsó, tizedik Master's verseny díjazása már eléri az egymillió forintot. Sávolt Attila győzelmével 240 ezer forinttal lett gazdagabb.

Rendhagyó, de a találkozó fordulópontját a meccs eleje jelentette, amikor Bardóczky elnyerte Sávolt adogatását, s 2-0-ra vezetett. Ekkor azonban a későbbi győztes 4-2-re fordított, 6-4-re hozta az első, majd már jóval kevesebb erőfeszítéssel a második szettet 6-2-re.

A harmadik helyért Kisgyörgy Gergely 7-5, 1-6, 6-4-re verte Hultai Gergelyt. Utóbbi a selejtezőből küzdötte fel magát, negyedik helyezettként hatvanezer forinttal lett gazdagabb, de a Vasas huszonkét éves játékosának talán a pénznél is többet ér Taróczy dicsérő szava, mert a szövetség szakmai igazgatójának elmondása szerint a torna kellemes meglepetését a Hultai játéka jelentette.

A másik kellemes meglepetés Sávolt Attila szereplése volt. Illetve nem volt meglepetés, mert Taróczy megígérte, hogy a világranglistán a magyarok közül a legjobb, azaz a nyolcvanharmadik helyen álló teniszező az első tornán biztosan játszik, s az év végi mesterversenyen is garantált az indulása, mert az első hét helyezett mellett a versenyigazgatóság szabadkártyával bárkit meghívhat.

A két és fél év óta újra magyarországi versenyen induló győztes a találkozó után elmondta: "Örülök, hogy itt lehettem. A meccs kulcsmomentuma az volt, hogy Kornél nem tudta 2-0-nál növelni az előnyét. Az ő játékáról egyébként az a véleményem, hogy sokkal jobb, mint ahogyan azt a világranglistán elfoglalt helyezése mutatja. A hazai élmezőnynek nagyon jó ez a sorozat, mert éles meccseken készülhetnek a nemzetközi tornákra. Nagyon jó csapatunk lehet, ha megizmosodik a mezőny." A vesztes Bardóczky kicsit szomorú volt: -"Kettő nullra vezettem, meg kellett volna csinálnom a következő játékot, s akkor biztos lett volna esélyem. Nagyon jó volt a talaj, inkább gyors, de azért még lehetett az alapvonalról játszani."

Taróczy Balázs, a versenysorozat kiötlője elégedett volt a látottakkal: "A hazai mezőny krémje rendszerint csak edzeni szokott egymással, ha éppen egyik-másik versenyző nincsen külföldi tornán. Így legalább tétmeccseken játszhatnak egymással, ez kihozza belőlük a maximumot, s úgy gondolom, hogy a díjazás is tisztességes."

Korábban:

Thury Gábor