Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Noha a Ferrari első számú pilótája, Michael Schumacher rekordgyorsasággal gyűjtötte be ötödik világbajnoki címét, az olasz istálló nem ücsörög elégedetten babérjain. Már a következő szezonra gondolnak, s gőzerővel dolgoznak az új fejlesztéseken. Ross Brawn technikai igazgató szerint az új autó egészen forradalmi lesz.

Michael Schumacher a Francia Nagydíjon begyűjtötte pályafutása ötödik világbajnoki címét, ilyen gyorsan ez még nem sikerült előtte senkinek. Mivel a konstruktőrök versengésében is majdnem biztos az arany, a Ferrari akár elégedetté is válhatott volna, erről azonban szó sincs: a szezonból még öt futam hátra van, ezeken a második számú pilótára, Rubens Barrichellóra koncentrálva a lehető legjobban kívánnak szerepelni, ezzel párhuzamosan pedig a következő évre való felkészülést is megkezdték. Ross Brawn és csapata már lázasan dolgozik az F2003-as újításain.

Schumi többet keres, mint a Bayern/sport/f-1/20020730schumi1.htmlFerrarihttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=27940Schumacher Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=25513Rubens Barrichellohttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=30183

A Ferrari háza táján sem lehet ismeretlen a mondás, miszerint jó munkához idő kell, az idei szezon első versenyein ugyanis a tavalyi versenygépekkel köröztek Schumacherék, mert az F2002-es nem készült el idejében. A kerpeni sofőrnek köszönhetően idén még több idő jut a jövő évi felkészülésre, elhamarkodott cselekedet lenne azonban kijelenteni, hogy most idejében elkészülnek.

"A tervünk az, hogy a következő szezon első versenyének az F2003-assal vágunk neki" - mondta a legendás hírű Ross Brawn. "Ez persze semmit nem jelent, hiszen idén is az új autóval szerettünk volna nekivágni az első futamnak, de a dolgok másképp alakultak. Még szerencse, hogy nem volt semmi gond, és így is ellenfeleink előtt tudtunk maradni, de jövőre azért jobb lenne, ha nem kísértenénk meg a sorsot, és idejében befejeznénk a munkát."

Tennivaló éppenséggel akad bőven, a maranellói gyárban szinte mindent tökéletesíteni akarnak a tűzpiros autókon. A motor és a kasztni legapróbb egységeit is áttervezik, az új V10-es erőforrás még az ideinél is megbízhatóbb lesz. Brawn ezzel kapcsolatban szűkszavúan csak annyit árult el, hogy egyes területeken egészen egyedi és forradalmi megoldásokat fognak alkalmazni.

Koncz Dávid

Mindent egy helyen az Eb-ről