Vágólapra másolva!
Alig három héttel a világbajnokság rajtja előtt a McLaren világbajnok pilótája arról panaszkodott, hogy a régi-új technikai újítások miatt a pilótáknak annyi dologra kell odafigyelniük, hogy az a sebesség rovására mehet. Ezt tetézik az új Pirelli gumik.

Forrás: AFP
Hamilton szerint egy játszótérre kezd hasonlítani a mezőny

Sok versenyző tette már szóvá, hogy az új abroncsok olyan gyorsan kopnak, hogy egy futam alatt jóval többször kell kiállni a bokszutcába, mint korábban (a Pirelli szerint viszont a csapatok akartak ilyen gumikat). Most a 2008-as világbajnok Lewis Hamilton fakadt ki a Guardiannek adott interjújában.

"Az első edzésen - amikor nem is adtam bele mindent - kilenc körig bírták a gumik, aztán teljesen elkoptak. Másodszor még inkább visszafogtam magam, olyan volt, mintha felvezető kört mennék. Már tavaly is teli üzemanyagtartállyal kellett versenyeznünk, ami nagyon megterhelte a gumikat, de idén még lassabb lesz a verseny"- mondta Hamilton.

"A pilótáknak így is többet kell foglalkozniuk az autóval. Majd meglátjuk, tudunk-e ugyanolyan versenyképesek maradni, mint tavaly. Ugyan a csapatok közelebb kerülnek egymáshoz, de ez nem releváns különbség. 2007-2008-ban az élcsapatok nagyon gyorsak voltak, és az élen küzdöttek egymással, most az ő autóik is lelassultak egy kicsit, így az egész egy játszótérre kezd hasonlítani"- tette hozzá a világbajnok.

Hamilton csapattársa, Jenson Button inkább a riválisokkal foglalkozott. "Egy nagyon gyors Ferrarit láttam a szezon előtti teszteken. Ők száznegyven kört tesznek meg naponta, mi a legtöbbször csak ötvenötöt. Nagy különbség. A Red Bull viszont ugyanolyan, mint tavaly télen volt. Nem tűnnek túl erősnek, de már az első futamon hihetetlen gyorsak lesznek."