Vágólapra másolva!
Adrian Newey, a Red Bull technikai igazgatója elárulta, hogy az új autóval párhuzamosan folytatják az idei RB7 versenyautó fejlesztését is, hogy minél hamarabb elhódítsák mindkét világbajnoki címet.

Bár Sebastian Vettelnek már csak egyetlen pont kell az egyéni világbajnoki címhez, a konstruktőri versengésben még nem olyan megnyugtató a Red Bull 138 pontos előnye, mivel a hátralévő futamokon még 215 pontot lehet szerezni. Adrian Newey szerint a mérnöki fejlesztőcsapat még nem állt le az idei autó fejlesztésével.

"Most az évnek abban a részében vagyunk, amikor már arra hajtunk, hogy mindkét világbajnoki címet elhódítsuk, ha tudjuk" - nyilatkozta Newey. "Továbbra is javítjuk az idei autót, megbízható állapotban kell tartanunk, de ezzel egyidejűleg a 2012-es autóra is figyelnünk kell. Már elég mélyen belementünk a sasszé és a váltó tervezésébe."

"De a dolgok, amiket tanultunk az idei autóval kapcsolatban, átültethetők a jövő évire, és ez oda-vissza is igaz. Elég kevés szabályváltozás lesz télen, a legjelentősebb, hogy eléggé korlátozva leszünk a kipufogórendszernél ahhoz képest, amire képesek lennénk, de ettől eltekintve eléggé hasonlóan a szabályok" - nyilatkozta a technikai igazgató.

"Két lábbal a földön kell járnunk, a dolgok még most is könnyen elromolhatnak. Még nem nyertük meg a konstruktőri világbajnokságot, és még hátravan öt verseny. Versenyről versenyre folytatjuk a munkát, a legjobbat próbáljuk nyújtani, és reménykedünk benne, hogy ez elég lesz" - tette hozzá.