Vágólapra másolva!
Fernando Alonso szerint a Ferrari elég gyors ahhoz, hogy megnyerje a Szingapúri Nagydíjat. Ha a spanyol a dobogón végez, Sebastian Vettel még biztosan nem ünnepelhet.

Sebastian Vettel akár már a jövő heti Szingapúri Nagydíjon megnyerheti a világbajnokságot, de ehhez a riválisok részéről is gyengébb eredmények szükségesek. Amennyiben Fernando Alonso a dobogón végez, a győztes kilététől függetlenül még biztosan nem lesz bajnokavatás, a spanyol azonban ennél is többet szeretne.

Alonso szerint a Ferrari elég gyors ahhoz, hogy a futamgyőzelemért harcoljon a villanyfényes versenyen. "Szingapúr mindig különleges helyszín" - mondta Alonso. "Egy utcai pálya, olyan karakterisztikával, amely általában kedvez nekünk."

"Egyértelmű célunk, hogy megnyerjük a versenyt. A szabadedzések és az időmérő után világosan látjuk majd, mire lehetünk képesek, de előzetesen csakis a győzelmet tartjuk szem előtt." A Ferrari az idei autó fejlesztését már befejezte, csak 2012-re koncentrál a csapat, Alonso a vb-címről már lemondott.

"Azt kell mondanom, hogy az évnek ebben a szakaszában, ekkora Vettel-előnynél a világbajnoki cím megszerzése matematikailag nem lehetetlen, de hihetetlenül nehéz lenne. A második helyért harcolunk, ami jobb, mint az ötödik, próbálunk minden versenyt a lehető legjobban élvezni, ahogy tettük azt Monzában is."