Vágólapra másolva!
A 2012-es, végleges versenynaptárban India visszakerült októberre, az idén elmaradt bahreini futam negyedikként szerepel a sorban. A helyi szervezők elégedettek.

Eredetileg 2012-ben is szezonnyitó lett volna az idén elmaradt bahreini verseny, az országban uralkodó politikai bizonytalanság miatt azonban az ideiglenes, korábban nyilvánosságra került versenynaptárban az utolsó előtti helyre került. Emiatt az Indiai Nagydíjat áprilisra tették, amellyel kapcsolatban a helyi szervezők azonnal jelezték, hogy olyankor túl nagy a forróság a környéken.

A végleges versenynaptárban ezért India visszakapta az októberi időpontot, míg a Bahreini Nagydíjat a negyedik helyre, április 22-re tették, amivel elégedettek a szahíri rendezők. "A Bahrein International Circuit örömmel cserél helyet Indiával, ahol a szervezők aggodalmukat fejezték ki az áprilisi időpont miatt" - áll a bahreiniek közleményében.

"Bahrein mindig azért dolgozott, hogy támogassa a Forma-1-es családot és a legjobbat tegye a sportág számára. Alig várjuk, hogy 2012-ben újra vendégül láthassuk a csapatokat, pilótákat és rajongókat."