Vágólapra másolva!
Hiába érezte, hogy visszakoznia kellene, már nem tudta elkerülni az ütközést, amikor Massa előzésével próbálkozott az Olasz Nagydíjon.

Mark Webber elismeri, hogy visszakozni akart Felipe Massa előzése közben, de azt mondja, a Rettifilo sikán magas kerékvetői miatt már nem sikerült kikeverednie a meleg helyzetből. A Red Bull ausztrál versenyzője az Olasz Nagydíj 5. körében kívülről próbálta meg kifékezni a Ferrarit, de amikor egymás mellett fordultak el, az autóját megdobta a rázókő, és összeütköztek.

"Az egyenesben lendületet szereztem, belül próbáltam fékezni, aztán kihúzódtam a külső oldalra" - mondta Webber. "Felipe elkezdett bejönni elém, úgyhogy azt gondoltam, 'na jó, legjobb lesz kikeverednem ebből valahogy.' Nem tudtam, hogy mennyire fog kihúzódni, de éppen ezt igyekeztem mérlegelni, amikor megérkeztünk a kanyarhoz. Megpróbáltam visszakozni a manőverből, azok a belső kerékvetők azonban annyira magasak ott, hogy megdobták az autómat, és nekilökték az övének."

Webber továbbment ugyan, de a pilótafülkében ülve nem vette észre, hogy Red Bulljának első vezetőszárnya letört, s néhány kanyarral később kormányozhatatlanná vált. "Természetesen vissza akartam jutni a bokszba" - magyarázta. "Nyilván tudtam, hogy az autóm megsérült, arról azonban sejtelmem sem volt, hogy az első szárnya beszorult az eleje alá, és hirtelen nem is tudtam kormányozni."

Webber autóját megdobták a kerékvetők

Massa Ferrarija komolyabb károsodás nélkül átvészelte a találkozást, de keresztbe állt a sikán kijáratánál, s ezzel visszaesett az ötödikről a tizedik helyre. Webber "a kerekeimnek ütközve megforgatta az autómat a kanyar második részénél. Kicsit későn fékeztem, és én voltam belül, úgyhogy neki kívülről soha nem sikerült volna megelőznie ott" - vélte.

Idei első kiesése után Webber, akinek a hátránya hat fordulóval a szezon vége előtt 117 pontra nőtt, elismerte, hogy már csak a világbajnokság második helyéért folytatott küzdelemben rúghat labdába.