Vágólapra másolva!
Luca di Montezemolo szerint a csapatnál minden adott ahhoz, hogy 2012-ben visszatérjenek a csúcsra, ehhez még Adrian Newey szakértelmére sincs szükségük.

A Ferrari 2007-ben, Kimi Räikkönen révén nyert utoljára világbajnokságot, s bár azóta több kulcsember is elhagyta az olasz istállót, Luca di Montezemolo szerint semmi kétség, hogy a jelenlegi felállásban is sikereket érhetnek el. A Ferrari elnöke úgy gondolja, a csapatnak a jelenleg a Red Bullnál dolgozó, de korábban a Williamset és a McLarent is a csúcsra juttató Adrian Newey-ra sincs szükségük ahhoz, hogy visszatérjenek az élre.

"Tisztelem őt azért, amit elért" - idézi Montezemolót az Autosport. "De teljesen biztos vagyok benne, hogy jövőre nekünk is nagyon versenyképes autónk lehet. Ismerem az embereimet, és nem hagyom figyelmen kívül azt a tényt, hogy hány bajnokságot nyertünk meg az elmúlt 11 évben, 2000 óta."

Forrás: Ferrari

"Nagyon jó véleménnyel vagyok Adrian Newey-ról, de elégedett vagyok a saját szakembereimmel is, és azzal, hogy nálunk versenyez a világ legjobb pilótája, Fernando (Alonso). A szezon második felében pedig Felipe (Massa) is jól szerepel" - folytatta Montezemolo, aki szerint 2012-ben már a szezon elejétől ütőképes autóra van szüksége a Ferrarinak, a cél pedig nem lehet más, mint a végső győzelem.

"Elegem van abból, hogy az utolsó futamon veszítjük el a bajnokságot, ez az utóbbi években nagyon sokszor megtörtént" - utalt Massa 2008-as, valamint Alonso 2010-es idényére. "Jövőre erős autót várok, és olyan szabályokat, amelyeket egyértelműen lehet értelmezni. 2009-ben nem ez volt a helyzet."