Vágólapra másolva!
Szombaton Sebastian Vettel-napot tartottak a kétszeres világbajnok szülővárosában, Heppenheimban. Harmincezren ünnepelték a Red Bull pilótáját.

Sebastian Vettelt elvarázsolta a hangulat, amely szülővárosában, Heppenheimban fogadta szombat délután. Az immár kétszeres világbajnok tiszteletére ünnepséget szerveztek a kisvárosban, összesen harmincezer rajongó verődött össze a Vettel szülőházától fél kilométerre fekvő Europaplatzon.

Vettel 16.47-kor gördült be a térre Kinky Kylie névre keresztelt versenyautójával, a tőle megszokott módon, a Red Bull orrára állva köszöntötte a közönséget. A város hőse ezután beszédbe elegyedett szurkolóival, az első sorban állók számíthattak tőle egy-két kedves szóra.

"Ez hihetetlen, hogy egyszerre ennyi embert látok itt" - lelkendezett fülig érő szájjal Vettel, akinek az sem esett nehezére, hogy egy kerékcsereversenyen is részt vegyen. "A hangulat, hogy is mondjam, nem rossz, le vagyok nyűgözve. Jobb nem is lehetne! Büszke és boldog vagyok, hogy ez a sok ember mind miattam van itt." Vettelt annyira feldobta a közönség szeretete, hogy az előzetes programtervezet miatt sem izgatta magát, késő estébe nyúlóan, az eredetileg tervezettnél jóval tovább osztogatta az autogramokat.