Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton a vasárnapi futamon nem engedné meglógni Sebastian Vettelt: ha a rajtnál nem sikerül megelőznie, DRS-sel támadja majd. Jenson Button örül a harmadik rajtkockának, de nem érti, mitől lett jobb az autója a Q3-ban.

A McLaren számára egészen a Q3 utolsó előtti percéig tökéletesen alakult a hétvége: a három szabadedzés mellett az időmérő első két etapját is megnyerték, Sebastian Vettel azonban az utolsó pillanatban megint előhúzott valamit a kalapból. Lewis Hamilton így a második, Jenson Button pedig a harmadik helyre szorult.

Hamilton ennek ellenére nem csalódott, s bár a Yas Marina Circuiten hagyományosan nehéz előzni, vasárnap a futamgyőzelem lesz a célja.

"Remélem, sikerül jól elkapnom a rajtot - nagyon szeretnék elsőként érkezni az 1-es kanyarba. De ha ez nem is jön össze, a lehető legközelebbről követem majd Sebastiant, mindent megpróbálok, hogy ne tudjon egy másodpercnél nagyobb előnyt szerezni, és a DRS zónákban megpróbálom megelőzni" - fogalmazott Hamilton, aki az előző évben szintén a német mögült rajtolt.

"Tavaly másodikként indultam, de korán fékeztem az 1-es kanyarban, és hagytam, hogy Sebastian forduljon el. Épp most mondtam neki, hogy ez holnap nem fog megtörténni..."

Hamilton Q2-es köre elég lett volna a pole pozícióhoz, azonban az aszfalt folyamatosan csökkenő hőmérséklete miatt a Q3-ban - sok társához hasonlóan - már nem tudott javítani. "Igen, azt hiszem, nem volt igazán kiváló az a kör. A Q3-ban egyik sem volt az" - tette hozzá. Elmondása szerint az időmérő első két etapjában elégedett volt az autójával, később azonban alulkormányzottságra panaszkodott.

Ugyanezt tapasztalta Button is, ő azonban csapattársával ellentétben javítani tudott korábbi köridején - erre rajta kívül csak Vettel volt képes. "Az edzésen a hátuljával szenvedtem, az időmérő alatt azonban hirtelen remek lett a hátsó tapadás, és ezzel együtt jelentős alulkormányzottság jelentkezett - úgyhogy teljesen másnak éreztem a kocsit" - magyarázta a versenyző, aki egész hétvégén küszködött a McLaren balanszával.

"Természetesen egy időmérő alatt csak korlátozott lehetőség áll rendelkezésünkre ennek ellensúlyozására, így mindent bevetettünk, hogy megfelelő működésre bírjuk az autót, aminek köszönhetően már sokkal elégedettebb voltam."

Martin Whitmarsh csapatfőnök elismerte, nem tudtak felhőtlenül örülni az eredménynek, hiszen azt hitték, elcsíphetik a pole pozíciót. "Némileg illetlenül hangzik, ha azt mondom, hogy egy kicsit csalódottak vagyunk a második és a harmadik hellyel, de őszintén szólva ez az igazság" - fogalmazott.