Vágólapra másolva!
Bár győzelme száz nagydíjon túl sincs, Nico Rosberg nem tart attól, hogy honfitársa, Nick Heidfeld sorsára jut. Nem féltékeny Sebastian Vettelre sem.

Nico Rosberg már 107 Forma-1-es versenyen rajthoz állt, gyorsnak tartják, győzelmet azonban továbbra sem tudott aratni. Ebben hasonlít honfitársára, Nick Heidfeldre, aki annak idején nagy ígéretként érkezett a sportba, de 183 nagydíj után úgy kellett távoznia, hogy egyszer sem állt a dobogó tetején.

Rosberg azonban a Kölner Express című lapnak azt mondta, nem fél attól, hogy Heidfeld sorsára jut. "Miért félnék? Szerintem Nicknek szép pályafutása volt" - mondta. "Különben sem azzal az érzéssel ülök itt, hogy ennyi volt. Meggyőződésem, hogy továbbra is eredményes munkát tudok majd végezni, és folyamatosan fejlődni fogok. Aztán meglátjuk, mi sül ki a dologból."

A Mercedes német versenyzője azt állította, hogy nem féltékeny fiatalabb honfitársára, Sebastian Vettelre, aki 24 évesen már kétszeres világbajnok. "Nem, kicsit sem. Az teljesen idegen lenne tőlem" - jelentette ki. "Nem hasonlítom össze magunkat, mert elégedett vagyok a helyzetemmel. És biztosra veszem, hogy eljön még az én időm."

Rosberg abban is emlékeztet Heidfeldre, hogy mindketten egy rangos nemzetközi utánpótlás-sorozat - a GP2 illetve elődje, az F3000 - bajnokaként léptek tovább az F1-be. Sőt, mint kiderült, pályafutásuk elején mindketten kapcsolatban álltak a McLarennel, Wokingból ugyanis Rosberget is megkeresték, miután a Williamshez igazolt.

"Ez igaz, leültünk tárgyalni, de sohasem adódott rá valódi esély, hogy váltsak, mert már érvényes szerződésem volt" - árulta el. "Ezért ez a téma egyáltalán nem foglalkoztatott. Örültem, hogy a Williamsnél versenyezhettem, most pedig a Mercedesnél dolgozhatok."

Egyébként is úgy véli, hogy a Mercedes még a Ferrarinál is patinásabb csapat. "Egyre többször nézem meg azokat a régi, 1950-es években készült videókat (Juan-Manuel) Fangióról; az Ezüst Nyíl történelme lenyűgöző" - mondta. "Ahogy már korábban is említettem, az az álmom, hogy az Ezüst Nyíllal győzhessek."

Rosberget ettől függetlenül hírbe hozták a Ferrarival, s noha a Mercedesszel kötött szerződését nemrég hosszabbította meg, abban állítólag szerepel egy olyan záradék, hogy ha jobb pilótaülést talál, szabadon távozhat.