Vágólapra másolva!
A német Sport Bild állítja, Michael Schumacher már Szingapúrban megegyezett Ross Brawnnal arról, hogy még 2013-ban is a Mercedes GP-nél fog versenyezni a Forma-1-ben.

Ugyan a hírt még nem erősítették meg hivatalos forrásból, de a német sportlap úgy tudja, hogy Michael Schumacher és Ross Brawn csapatfőnök már Szingapúrban megegyezett arról, hogy Schumacher a korábban tervezettnél legalább egy évvel tovább, (tehát minimum 2013 végéig) marad a Mercedes GP csapatnál. Állítólag csak azért várnak a bejelentéssel, mert a Mercedes GP egyik résztulajdonosának, az Aabar befektetési csoportnak a tulajdonosai Abu-Dzabi állami cégei, az ottani futamot pedig épp ezen a hétvégén rendezik.

Brawn korábban sokszor hangsúlyozta, mennyire elégedett Schumacher versenytempójával, és azt is többször hangoztatta, hogy nem lát okot arra, miért ne versenyezhetne Schumacher 2012 után is.

"Már bebizonyítottam, hogy a versenyeken gyorsabban tudok vezetni csapattársamnál, Nico Rosbergnél. A jó úton haladunk. 2012-ben valószínűleg még nem leszünk az élmezőnyben, hogy a világbajnoki címért küzdhessünk, de le kell fektetnünk annak az alapjait, hogy 2013-ban viszont már esélyünk legyen a trófeára" - nyilatkozta a hétszeres világbajnok.

Valószínűleg azért hosszabbít Schumacher, mert nem hisz benne, hogy már jövőre elég versenyképessé válna a csapat, most a középmezőny és az élmezőny között vannak félúton, előbbieket könnyen verik, utóbbiakat szinte soha.

Forrás: Mercedes GP
Forrás: Mercedes GP

A Mercedes jogelődjének számító Brawn GP (ex-Honda) egyéni és csapatvilágbajnokként szerződtette három évre a három éve visszavonult Schumachert 2009 végén, de a szabályváltozások és a megcsappant források miatt sem tavaly, sem idén nem tudtak versenyképes autót készíteni. A Mercedes ezért idén több elismert szakembert szerződtetett, de ennek előnyös hatásai valószínűleg csak a 2013-as autónál fognak jelentkezni. Erre úgy tűnik, Schumacher is rájött, a német két év múlva, 44 évesen szeretné megszerezni nyolcadik vb-címét.

Ugyan Schumacher jövője már rendeződni látszik, de Nico Rosberg helyzete még kérdéses. A 26 éves német szerződése 2012 végén jár le, a Mercedes 2015-ig megtartaná, de állítólag a Ferrari és a McLaren is érdeklődik iránta.