Vágólapra másolva!
A Caterham versenyzéssel foglalkozó részlege augusztusban elhagyja a hinghami gyárat, új központjuk a korábban az Arrowsnak és a Super Agurinak is otthont adó Leafieldben lesz.

A Caterham szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy 2012 nyarán a csapat központját Leafieldbe helyezik át. A Forma-1-ben 2010-ben, Lotus néven debütáló istálló bázisa az előző két szezonban a Norfolk megyében található Hinghamben volt, az utcai autók gyártásat is magába foglaló Caterham Group megalapítása után azonban egy nagyobb létesítmény keresésébe kezdtek. A Leafield Technical Centre már korábban is otthont adott F1-es csapatoknak, 1993-tól 2002-ig az Arrows, 2006 és 2008 között pedig a Super Aguri székhelye volt.

"A hinghami gyár volt az otthonunk, amióta 2009 szeptemberében engedélyezték az indulásunkat az F1-es világbajnokságban. Nagyszerű szolgálatot tett nekünk, tökéletes helyszín volt ahhoz, hogy a Forma-1-es és a GP2-es csapataink alapjait lerakjuk" - nyilatkozta a Caterham közleményében a csapatfőnök, Tony Fernandes. "Mivel mindkét csapat folyamatosan bővült, és a Caterham Cars megszerzése után megalapítottuk a Caterham Group-ot, egyértelművé vált, hogy az utcai autók gyártásával foglalkozó részleget ugyanabban a létesítményben kell működtetnünk, mint a versenycsapatainkat. Így van a legnagyobb esélyünk arra, hogy a jövőben a pályán és azon kívül is elérjük a céljainkat."

Fernandes mindazonáltal elárulta, a hinghami bázist továbbra is használja majd a Caterham, bizonyos részlegek - például a Caterham Composites - ugyanis Norfolkban maradnak. "Kibővítjük ezeket a létesítményeket, hogy minden téren megfeleljenek a Caterham Composites ügyfeleinek. Továbbra is biztosítjuk a munkahelyeket és a világszínvonalú, első osztályú technológiát Norfolkban."