Vágólapra másolva!
A politikai helyzet rendeződése után a bahreini Forma-1-es pálya alkalmazottjai visszatérhetnek munkájukhoz. A Nürburgringen viszont csaknem száz ember elküldésével spórolnának.

A Bahrain International Circuit menedzsmentje hivatalos keretek között köszöntötte alkalmazottait, akik az előző szezonban munka nélkül maradtak, miután a futamot törölték a 2011-es versenynaptárból. A tavalyi versenyre az arab országok jelentős részét érintő feszült politikai helyzet miatt nem kerülhetett sor: az év első felében Bahreinben is rendszeresek voltak a kormányellenes tüntetések.

Miután az ország vezetői biztonságosnak ítélték meg a jelenlegi helyzetet, Bahrein 2012 áprilisában ismét vendégül láthatja a Forma-1-et - bár két emberi jogi szervezet arra kérte a Forma-1 mezőnyét, hogy idén is kerüljék el az országot.

"Őfelsége Hamad bin Isa Al Khalifa intézkedéseinek megfelelően, a megbékélés jegyében - a Bahreini Független Vizsgálóbizottság (BICI) javaslatait követve - a Bahrain International Circuit igazgatósága ismét örömmel fogadja az alkalmazottakat, már nagyon várjuk, hogy csatlakozzanak hozzánk" - mondta a pálya elnöke.

A Nürburgringen időközben minden eszközt bevetnek azért, hogy 2013-ban is otthont adhassanak a Német Nagydíjnak. A nehéz anyagi helyzetben lévő pálya - amely Hockenheimmel évenkénti váltásban rendezi meg a futamot - szerződése az idei szezon után lejárt, de már tárgyalnak az újról. A költségek csökkentése érdekében viszont kilencvenkét alkalmazottat elküldtek: ötvenöt ember szerződését felbontották, további harminchéttel pedig nem hosszabbítottak.

"Már tárgyalunk Bernie Ecclestone-nal a 2013-as versenyről"- nyilatkozta a pálya szóvívője, Karl-Heinz Steinkühler. "Jelenleg van egy olyan tervezetünk, amit az üzemeltetők is pozitívan fogadtak. A megállapodás létrejöttéhez azonban Rheinland-Pfalz tartománynak is hozzá kell járulnia."