Vágólapra másolva!
A 18 terheléspróbából egyen nem ment át a kis csapat új autója, ezért valószínűleg tesztelés nélkül kell elutazniuk az idénynyitóra.

A HRT után a Marussia a következő csapat, melynek nehézségei támadtak az új szabályok miatt, amikor a kasztnijuk megbukott az utolsó törésteszten. Ez korábban nem gördített volna komoly akadályt az istálló téli felkészülése elé, mivel azonban idéntől az autóknak nem az első verseny, hanem már a tesztelés megkezdése előtt kell átmenniük az összes kötelező terheléspróbán, a Marussia most a késedelem miatt nem vehet részt az előszezon utolsó, csütörtökön kezdődő gyakorlásán sem.

"A homologizációhoz az összes autónak meg kell felelnie az FIA mind a tizennyolc tesztjén" - áll az istálló hétfő esti közleményében. "Annak ellenére, hogy az MR01 az előző tizenhét teszten átment, a szabályok szerint mindegyiket teljesítenie kell, mielőtt meg lehet kezdeni a tesztelését. Ezért a csapat nem vesz részt az utolsó, barcelonai teszten, amelyet ezen a héten rendeznek meg, hanem ehelyett teljes erővel arra koncentrál, hogy még a hét végéig megismételhesse a terheléspróbát."

Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a Marussia kénytelen lesz komoly tesztelés nélkül elutazni a melbourne-i idénynyitóra, akárcsak tavaly a HRT tette. Először egyébként a Hispania 2012-es autója is megbukott a törésteszten, legutóbb azonban már átment rajta, így ők várhatóan néhány nap késéssel ugyan, de csatlakozhatnak majd a többiekhez Barcelonában.