Vágólapra másolva!
Bár a Monacói Nagydíj első napján nem lehetett sokat megtudni az erőviszonyokról, Mark Webber nem túl bizakodó a Red Bull formájával kapcsolatban.

A Red Bull versenyzői a csütörtöki szabadedzések után egyelőre nem tudják megítélni, mire lesznek képesek a Monacói Nagydíjon. A délutáni gyakorlás nagy részében ugyanis esett az eső, így a tervezettnél jóval kevesebb kört tehettek meg. Bár jóslatokba egyelőre nem bocsátkozik, Mark Webber szerint a csapatnak még sokat kell dolgoznia, ha szombaton a pole pozícióért szeretnének harcolni.

"Nem voltunk könnyű helyzetben, de a többi csapat sem - bőven van dolgunk a következő 24 órára" - nyilatkozta az ausztrál, aki a délelőtti, száraz pályán futott edzésen 1,8 másodperces lemaradással csak a 13. helyet tudta megszerezni, délután pedig a hetedik lett. "Látszik, hogy néhány autó nagyon gyors, ezért nekünk is rá kell jönnünk, hol javulhatunk."

"Mint mindenki, mi is kevesebb kört tudtunk megtenni, mint ahogy szerettük volna. Monacóban előfordulnak az ilyen napok, ez a pálya mindig tartogat kihívásokat. A tapadás nem volt túl egyenletes, de azért néhány dolgot ma is tanultunk" - tette hozzá, majd tömör választ adott arra a kérdésre, hogy a Red Bullnak lesz-e esélye a pole pozíció megszerzésére. "Nagyon nehéz lesz, sok munka vár ránk."

Csapattársa, Sebastian Vettel délelőtt a kilencedik, délután a tizedik helyet tudta megszerezni, de ő elsősorban a körülményekre fogta a gyengébb köridőket. "Nem voltunk ideális helyzetben, hiszen délelőtt piros zászlóval ért véget az edzés, délután pedig esett az eső" - magyarázta. "Így nehéz megmondani, hol állunk. Az eső miatt nem volt túl jó a tapadás, a pálya nagyon csúszott, és sokan hajtottunk ki egy időben a pályára - de ezzel mindenkinek meg kellett küzdenie."