Vágólapra másolva!
A Szingapúri Nagydíjat idén is megnyerő Sebastian Vettel úgy érzi, Lewis Hamilton kiesése nélkül is lett volna esélye a győzelemre, és az utolsó körökben közeledő Jenson Button miatt sem aggódott.

Sebastian Vettel mindössze idei második győzelmét aratta Szingapúrban, így érthető volt kitörő öröme a verseny után. A címvédő ezzel feljött a vb-tabella második helyére, 29 pontra közelítve meg az éllovas Fernando Alonsót - kisebb a lemaradás, mint tavaly ilyenkor.

"Most jobban néz ki a helyzet, mint előtte. Fernando harmadik lett. Nem vagyok egy zseni, de úgy néz ki, hogy 10 ponttal jobban állunk, mint korábban. Még sok futam van hátra, és egy kicsit nehéz megjósolni, mi fog történni. Először is azon kell dolgoznunk, hogy mindegyiket befejezzük" - tette hozzá.

A sima győzelemben persze nagy szerepet játszott, hogy a versenyt korábban vezető Lewis Hamilton váltóhiba miatt kiállni kényszerült, Vettel szerint azonban enélkül is lett volna esélye az első helyre. "Lewis kénytelen volt kiállni, ami sajnálatos számára. Tudom milyen érzés, én is voltam ilyen helyzetben korábban" - utalt a monzai hétvégére. "Szerintem szoros csatát vívhattunk volna."

A futam utolsó köreiben úgy tűnt, Jenson Button még veszélyeztetheti Vettel győzelmét, a Red Bull versenyzője azonban végig nyugodt maradt. "A vége felé, azt hiszem mindig tudtunk reagálni, amikor Jenson begyorsult, így jól fejeztünk be a futamot" - mondta. Kettejüket egyébként a verseny után behívatták a sportfelügyelőkhöz, miután majdnem összeütköztek az egyik újraindítás során, azonban egyikük sem kapott büntetést.

Forrás: Red Bull

Nem úgy, mint a csapat másik autóját vezető Mark Webbert, aki csak a 10. helyen végzett, miután a stratégiáját keresztbehúzta a Safety Car beküldése. Az ausztrál szerencsétlenségére éppen az első Safety Car periódus előtt öt körrel cserélt kereket, így a csapata úgy döntött, rizikót vállal, és kint hagyja őt a pályán.

"A második Safety Car, amit (Michael) Schumacher és (Jean-Eric) Vergne baleste miatt küldtek be, aztán teljesen tönkretette a stratégiáját" - magyarázta Christian Horner csapatfőnök. "Ki kellett hoznunk őt a bokszba, hogy eljusson a verseny végéig, de így persze visszaesett. Onnan azonban jó tempóval jött felfelé."

Az ausztrál maga is úgy érezte, inkább a szerencsétlenség, mint a gyorsaság hiánya okozta a vesztét. "Ezen a pályán harcolni, és vigyázni a gumikra mindig egy kicsit kaotikus" - vélekedett. Nullázása ellenére továbbra is ötödik a világbajnoki tabellán, ám 33 pontra duzzadt a lemaradása csapattársa mögött.