Vágólapra másolva!
A két edzés között változtatott a beállításokon, de a McLaren sem tudja, ez miért sült el balul. Button tempója ugyanakkor biztatónak tűnt.

Lewis Hamilton a Koreai Nagydíj első edzésnapja után tanácstalan volt, hogy délután miért nem tudta tartani a lépést az éllovasokkal. Bár délelőtt ő autózta a legjobb kört Jeongamban, a McLaren utána változtatott az autójának beállításain, szerinte azonban ez sem volt kielégítő magyarázat arra, hogy miért lett csak 8., 0,855 másodperccel az élen végző Sebastian Vettel mögött.

"Ma kicsit küszködtem a beállításokkal" - ismerte el. "Az első és második szabadedzés között óriási volt a különbség, aminek egyelőre nem értjük egészen az okát. Délelőtt minden jól ment, de délutánra változtattunk egy-két dolgon, és sem a keményebb, sem a lágyabb gumikon nem sikerült elérnem jó időeredményt. Ezért most keményen kell igyekeznünk, hogy megtaláljuk a helyes irányt."

"Jenson megmutatta, hogy az autónk alapvetően gyors; tehát nem kell mást tennünk, mint kiaknáznunk a tempóját. Ha sikerül javítanunk a balanszon, szerintem ütőképesek leszünk."

Hamilton - aki az élmezőnyből egyedüliként nem tudott javítani az időeredményén a lágy gumikkal - nem tartotta valószínűnek, hogy a délutánra megváltozott szélirány közrejátszott a kínlódásában. "Az autóm borzasztóan alulkormányzott volt, különösen a pálya utolsó szektorának végén" - mondta. "Ott vesztettem a legtöbb időt."

Forrás: McLaren

A másik McLarent vezető Jenson Button ugyanakkor 0,387 másodperces hátránnyal 4. lett, de úgy véli, a versenyen közelebb tud majd férkőzni a Red Bullhoz, mert a csapatának "még sok van a tarsolyában."

"Borzasztóan nehéz itt jó beállításokat találni" - utalt a pálya hasadt személyiségére. "Még mindig nem vagyunk elég gyorsak, de a helyes irányba tartunk. Egész nap sokat haladtunk, bár a délelőtti edzés inkább az új alkatrészek teszteléséről szólt, mert meg kellett bizonyosodnunk arról, hogy minden megfelelően működik, így kevesebbet tudtunk foglalkozni a beállításokkal."

"Pillanatnyilag nem tűnik úgy, hogy elég gyorsak vagyunk a Red Bullhoz - az időmérőn nehéz lesz megverni őket -, versenybeállításokkal viszont erős tempót diktáltunk, és kiegyensúlyozottak is voltunk."