Vágólapra másolva!
Schumacher elismeri honfitársa képességeit, de szerinte nincs értelme párhuzamot vonni a pályafutásuk között. Vettel még mindig nem fogta fel teljesen, hogy háromszoros világbajnok.

Mióta Sebastian Vettel megnyerte sorozatban harmadik világbajnoki címét, egyre többen hasonlítják őt minden idők legsikeresebb Forma-1-es versenyzőjéhez, Michael Schumacherhez. Vettel 25 évesen a sportág valaha volt legfiatalabb háromszoros bajnoka lett, és Schumacher és Juan Manuel Fangio mellett ő az egyetlen, akinek három egymást követő évben sikerült bezsebelnie a címet. Mivel még mindig rendkívül fiatal, sokan azt is elképzelhetőnek tartják, hogy megdönti hétszeres világbajnok honfitársa rekordjait.

Schumacher azonban egy interjúban elárulta, nem szereti, ha Vettel eredményeit az övéhez hasonlítják, bár ő is tisztában van a címvédő kivételes képességeivel. "Ezt csak egy különleges ember tudja megcsinálni" - nyilatkozta Vettel eredményeiről. "De nem hiszem, hogy párhuzamot kellene vonni kettőnk között. Ő most ér el sikereket, én pedig korábban tettem ezt."

Vettel elárulta, három héttel a brazíliai idényzáró után még nem sikerült teljesen megemésztenie, hogy háromszoros világbajnok lett. "Még mindig nehéz ezt reálisan látnom" - mondta. "Amikor reggelente felkelek, nem gondolok arra, hogy mit értem el."

"Elégedett vagyok azzal, aki vagyok - minden nap felkelek, és egyszerűen élem az életem, anélkül, hogy túlbonyolítanám. Nem gondolok túl sokat az eredményeimre" - jelentette ki Vettel, aki szombaton Schumacherrel közösen zsinórban hatodszor nyerte meg a Nemzetek Kupáját a Bajnokok Tornáján. "Nagyon különleges, amit elértünk, és ezt már senki nem veheti el tőlünk. Nagyon büszke vagyok rá. Zsinórban hat címet még Michaelnek sem sikerült nyernie, úgyhogy ez tényleg különleges eredmény!"