Vágólapra másolva!
A Red Bull tanácsadója szerint semmi sem utal arra, hogy idén meg fog változni a csapaton belüli erősorrend. Továbbra is egyforma bánásmódban részesítik a két pilótát.

A háromszoros bajnok Sebastian Vettel eddig minden évben felülkerekedett a Red Bullnál Mark Webberen. Voltak időszakok, amikor az ausztrál előrébb állt a pontversenyben, és néha még esélyesebbnek is tűnt a vb-címre, mint csapattársa, de rendre 14.5, 14, 134 és 102 ponttal végül a német lett a jobb.

A Red Bull tanácsadója szerint 2013-ban sem lesz fordulat házon belül. "Négy éve vezet nálunk Vettel és Webber együtt. Sebastian háromszor megnyerte a bajnokságot, egyszer második lett. A statisztikák önmagukért beszélnek. Nincs semmi, amiért azt gondolnám, hogy változni fog az erősorrend" - jelentette ki Helmut Marko a Sport Bildnek, hozzátéve, hogy "mindketten teljesen egyforma felszerelést kapnak, és csapatsorrendet sem alkalmazunk."

Szerinte Webber tisztában van azzal is, hogy a csapat mit vár tőle. Ennek fényében kitért a brazíliai idényzáróra, ahol az ausztrál versenyző képtelen volt segíteni a rajt után hátraeső Vettelnek, mert nem tudta maga mögött tartani a Ferrarikat. "Mark nem volt tökéletesen kooperatív" - jegyezte meg.

A 36 éves Webber lesz a mezőny legidősebb tagja idén, és szokás szerint csak egyéves szerződése van. A helyére többen pályázhatnak 2014-ben, és természetesen a sajtónak is vannak jelöltjei. A Bild például Nico Hülkenberg esélyeiről kérdezte Markót, aki közölte, korábban már felvetődött a német neve náluk. "Néhány évvel ezelőtt azok között volt, akik jelöltként szerepeltek a juniorcsapatunknál, de Nico nem akart szakítani a főszponzorával" - nyilatkozta.

Hülkenberg a Force Indiától a Sauberhez igazolt át, de nem kizárt, hogy ez csak egy ugródeszka lesz számára valamelyik élcsapathoz. A Ferrarinál például állítólag már tavaly felfigyeltek a jó teljesítményére.